luni, 19 mai 2014

"Dicstractie" de weekend.

Va spuneam ca suntem in epoca lui "nu vleau!" Nu vrea afara, dar dupa ce ajungem la locul de joaca nu se mai lasa dus...nu vrea la masa, dar vine si mananca...nu vrea pe oala...nu vrea la somn...nu vrea aia- nu vrea ailalta... Momentan nu face (inca?) scandal major chiar daca "nu vlea". Momentan. Caci nu se stie ce va sa vina.

A devenit cocotator. Bifeaza tot ce-i scara pe la tobogane, fie ea de sfoara -de metal sau normala. Asa ca acest weekend a fost cu parcuri si plimbari multe (ca mai toate zilele, de fapt, caci nu doar in weekend are parte de ele. Doar ca in weekend mai "diversificam").
Sambata dimineata am bifat in trei parcul Operei, caci ne-am miscat mai greu si am zis sa fim mai apoape cand incepe sa dea semne de oboseala... A jucat fotbal cu tati, am avut si eu niste suturi nu chiar nereusite:)...am desenat pe asfalt..am alergat printre copaci..s-a dat pe tobogane, leagan si pe tot ce i-a iesit in cale...Nu-s multe aici, asa ca am ajuns si pe la masinile de la Opera, unde ne cunoaste toata lumea:) . A doua iesire- dat fiind faptul ca s-a trezit la 18.20- a fost tot la Opera. Cu Crina, care ne-a adus povesti in lectura lui Mircea Albulescu. (Crina, ai idee de cate ori am ascultat in ultimele doua zile "Punguta cu doi bani"?? :P). A pupat, din senin si fara sa i se ceara, o fetita. Pe...breton...caci copila ajungea cu capul la gura lui si asa i-a venit lui la indemana. :P La 21 abia o luam spre casa...asa ca s-a lasat cu adormit abia pe la 23...
Ieri dimineata am vrut sa mergem in Herastrau. Dupa ce-am invins plansul de "nu vleau afala", "nu vleau vleme flumoasa","nu vleau soale","acasa stam. ne jucam acasa"...si-a reusit Andrei sa-l imbrace (eu ori nu stiu sa-l iau, ori n-am rabdarea lui...cert este ca ori cedez si nu mai ies, ori ma enervez...:(..)am ajuns si noi la Herastrau...loc de parcare ioc, asa ca am zis hai la intrarea aia de la Bordei...unde...din masina...Andrei(mic) a vazut locul ala mare- mare de joaca si s-a cerut acolo... Din masina nu ne-am prins cum este, parea cam ca ala din Cismigiu (cel mare) dar cu mai multe chestii. Well...cand am ajuns...am aflat ce imbarligatura de burlane, tuburi, tobogane are... Am murit si am inviat de cateva ori..cand copilul intra intr-un tub din ala pe sus si ...nu mai aparea unde ne gandeam noi ca o sa apara... La un moment dat chiar nu-l mai vedeam nici eu, nici Andrei...a aparut intr-un final...s-a dat pe-un tobogan, apoi a luat-o de la capat... Faza este ca sunt atat de multe iesiri din labirintul ala, ca habar n-aveam pe unde o sa iasa. In momentul ala, cand nu l-am mai vazut, o fractiune de secunda am crezut ca lesin (pe bune!) caci am simtit ca mi se taie genunchii si am avut cele mai horror scenarii posibile (intr-o fractiune de secunda). Apoi...a descoperit tuburile alea pe verticala cu scara din bare in interiorul lor (mmm..cool, mama!)pe care urci pana la cucuietii din deal si ajungi intr-un alt tub, care are "iesire" la vreo 4 tobogane... S-a urcat pe aia de nshpe ori si s-a dat tot de nshpe ori pe primul tobogan. Eu eram la urcare, Andrei il astepta jos si era cu ochii pe el sa apara sus la tobogan...Ei, bine, a nshpeaplusuna oara...fiul nostru n-a mai aparut acolo..taman descoperise ca are un tub prin care poate alerga si ca poate sa se dea si pe alt tobogan... Si s-a dus la al doilea, dar nu ne-a vazut jos...(da, el alearga mai repede prin tub decat putem noi, jos, prin mijlocul gloatei de copii&parinti..) asa ca a luat-o inapoi...Dar cred ca in momentul ala nemaivazandu-ne s-a panicat..caci l-am auzit incepand un fel de plans (mai mult chirait decat plans real)..Asadar...aveti imaginea? Doi parinti jos, care-si aud bazaind odrasla intr-un tub inchis situat cam la 3m inaltime(sau mai mult??). L-am strigat prin tub, a auzit, a venit dupa voce...si si-a dat drumul pe tobogan... Pot recunoaste ca in secundele alea ma gandeam pe unde naiba as putea urca sa-l scot de-acolo...(noroc ca as fi putut sa ma strecor prin zonele alea..ca-s suficient de subtire incat sa incap). Din fericire n-a fost cazul...a venit el:)
Credeti ca s-a speriat si ca a vrut sa plece? Nuuu...a vrut iar la tub...atata ca pe mine una nu ma mai tinea inima asa ca ne-am luat frumos copilul in brate (caci altfel era exclus sa-l urnim de-acolo) si am iesit de acolo..sa-i aratam altele.
So..o dimineata- un pranz foarte distractive pentru el, asta e tot ce conteaza pana la urma, nu?

Seara si-a vazut si matusa(care ne-a adus super bunatate de placinte cu pui si spanac si branza-facute de ea- devorate de toti cu mare pofta!) si bunicul...a bagat o repriza de fotbal cu ei si cu mine, apoi a venit si tati si a mai bagat o repriza de fotbal si cu el (de data asta cu scheme, caci tati stieeeee...:))!!), apoi tobogan din ala burlan imbarligat (unul pe care inainte nu se dadea...dar care-i mic copil fata de imbarligaturile alea din Bordei!:))..), apoi am "admirat" o masina de politie si un accident produs la marginea parcului (fara victime!), apoi am admirat si un nene pe care-l cocota o masina la felinare sa schimbe becurile...ba chiar l-am vazut "in direct" cum s-a cam curentat(nu grav, adica nici aici nu s-a lasat cu victime..:P) si gata ora 21... 

Weekendul in imagini, plus alte imagini (bonus) din cel trecut..mai jos..
vedeti tubul ala gri-apoi albastru?pe acolo se urca...

in dreapta trei tuburi unul peste altul ascund scara...verticala..din bare de otel..Iami!:)

A bifat toate animalele de la roata..de fapt de la ambele roti (mda, erau 2..)

Povestea acestor baieti "cantaciosi" intr-un alt post. Viitor.





2 comentarii:

  1. Ce de energie! :) Te admir ca faci fata la asa un copil jucaus. Si ma bucur mult ca am descoperit blogul tau, imi place cum scrii si te urmaresc cu drag.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Daaa...este full de energie, iar noi incercam sa tinem pasul cu el... In curand vei afla si tu cum e cu energia asta...mai aveti putin, caci timpul trece foooarte repede:)
      Multumesc de citire:)

      Ștergere

eu. eu. eu.

Ma puteti citi si pe blogul nou, mai exact aici . Nimic schimbat, doar inca o casa. Deh, imi place sa am mai multe 😊😉