Stiai ca tichetele de vacanta sunt valabile un an de la data emiterii? Le poti valorifica folosindu-le partial (pleci doua zile undeva, te costa mai putin de 1450, restul de suma ramane pentru alta minivacanta), le poti folosi total (cand suma serviciilor alese e mai mare sau egala cu acesti 1450 de lei). Poti achita cu ele cazarea si alte servicii pe care le ofera locul ales de tine.
Hai, poti sa imi raspunzi la ce intrebam? Fara sa aud vaicareli ca nu faci mare lucru de banii acestia, caci e scumpa cazarea pe la noi prin tara si ca abia daca poti sta un weekend la nu stiu ce hotel din nu stiu ce statiune. Pe bune?! Chiar crezi asta? Si daca iti demonstrez eu ca ai ce face cu ele, ca poti avea un concediu de vreo 10 zile folosindu-te de ele? Daca iti demonstrez ca ai si destule locuri frumoase de vizitat, unde gasesti locuri de cazare care accepta plata cu tichetele? Ce zici, mi le dai mie?!
Caci eu stiu exact ce as face cu ele!
Mai intai imi creionez repede un itinerariu de vacanta, deschid urgent un browser de internet pe site-ul Travelminit si imi fac o rezervare online.
Cine-i Travelminit?!
O sa-ti spun imediat cine, ai putina rabdare! De fapt o sa-ti spun mai mult. O sa-ti spun si cum sa procedezi ca sa le folosesti pe site-ul mentionat mai sus, mai exact cum sa faci plata cu tichete de vacanta prin Travelminit.
Te invit sa te instalezi comod in fotoliu (sau la birou, sau unde citesti tu ceea ce scriu eu acum!) si sa te lasi inspirat de mine. Iti dau idei pe gratis, ma simt generoasa azi (ca sa-l citez pe fi-miu)
Tocmai mi-am planificat vacanta de 1 Mai, asa ca trec la urmatoarea. Va fi de Rusalii, pentru ca anul acesta zilele de Rusalii conincid cu inceputul vacantei scolare, ceea ce este perfect pentru noi!
Pentru mine vacanta inseamna macar o saptamana, ca sa inteleg ceva din ea, asa ca sigur as folosi toata suma. Toti cei 1450 lei. Am toate sansele sa obtin o vacanta pe cinste, pentru ca fericirea vacantelor mele nu se masoara in numarul de stele ci in amintirile cu care ma intorc din ele. Iar acestea depind mai degraba de oamenii din jur, de experientele si emotiile traite. Cu alte cuvinte sunt genul de calator care se cazeaza si la cinci stele si la cort, in egala masura.
Bun. Te-am lamurit cat vreau sa dureze vacanta noastra si cand vreau sa fie. Aparent partea grea acum incepe. Sa stau sa caut pe internet cine accepta tichete, apoi sa stau calare pe telefoane la toate locurile de cazare gasite, ei, bine, nu e chiar visul vietii mele.
Aici intervine Travelminite, de care iti spuneam mai sus.
Cine/ ce este Travelminite?
Ti-am zis! Mai simplu de-atat nici ca se poate!!
Acum dupa ce te-am lamurit cu ce fel functioneaza toata povestea, haide sa iti spun si unde aleg eu sa merg. De fapt, iti voi spune si de ce aleg asa.
Am facut alegerea cu harta in fata, cu site-ul deschis, cu tarifele in fata si cu excelul deschis: ca sa stiu care va fi suma pe care o voi avea de adaugat (daca va fi cazul!!!) din buzunar. Pentru ca am un buget si vreau sa ma incadrez in el! Sau macar sa nu-l depasesc foarte tare.
Am facut alegerea avand permanent in suflet dorinta de a-i oferi copilului meu o experienta "altfel". Imi doresc sa cunoasca si sa traisca pe viu traditiile altor etnii. El insusi fiind nascut din parinti cu sange amestecat in vene. Eu- mama- amestec de grec si roman, iar tatal - amestec de ungur si roman. Multiculturalism in toata regula, va asigur!
Itinerariul nostru
I-am promis ca va sta la cort cu mine, macar o noapte. Asadar prima noastra noapte va fi fara sa avem nevoie de vreo cazare. Plecam din Bucuresti si, in maxim doua ore, ajungem in Corbu. Am mai fost cu el acolo si a fost fascinat de nisipul orbitor de alb si de marea cu intrarea lina, convenabila si pentru cineva care nu stie sa inoate.
Un sat lipovenesc in Delta
Corbu este doar pentru doua zile, caci la doi pasi distanta se afla Delta Dunarii. Aici vreau sa ajungem, sa poposim la Uzlina, loc unde este o comunitate mare de lipoveni. Sa locuim intr-o casa traditionala din Delta Dunarii, zugravita in alb si albastru, cu acoperis de stuf.
Casa dintre Salcii ar putea sa fie una dintre ele, inconjurata de apa, locatia ofera atat cazare cat si demipensiune. Si, da, poti plati cu tichete de vacanta.
Sa stam in jurul unui ceaun in care se face ciorba de peste, cu apa de Dunare, asa cum numai localnicii stiu sa o faca!! Sa facem o escapada in Delta, cu barca, ca sa vada si el ce minunate locuri avem in tara aceasta!
Bucovinenii -mestesuguri si traditii
Am pleca mai departe, schimband peisajul, oamenii si obiceiurile, catre Bucovina. Ca sa nu exagerez cu drumul (sunt eu soferita buna, dar nu vreau s amor de epuizare dupa aceasta vacanta) ne stabilim tabara la Suceava. Cateva sute de km le fac relativ usor, iar din Suceava putem ajunge relativ usor, cu masina, in cele cateva locuri pe care mi-as dori sa i le arat. Sa-l duc sa vada Cetatea de Scaun a Sucevei, dar si pe cea a Neamtului. Sa traiasca cateva zile in mijlocul obiceiurilor bucovinene, atat de renumite. Sa vada cum se fac obiecte din lemn, ce mesteri priceputi sunt oamenii de aici. Sa manance vestitul bors radautean. Sa colindam prin peisajul acela de vis, unde albastrul de Voronet se uneste si se pierde in verdele podisurilor.
Secuimea si natura salbatica
Dupa doua nopti de poposit in Bucovina, am pleca prin Cheile Bicazului, pe langa Lacul Rosu, catre Harghita. As alege Pensiunea Zetavar, din satul secuiesc Subcetate. O cabana din lemn cu vedere la gradina si pensiune completa e tot ce ne trebuie aici. Ineditul unei bai in ciubar, ne-ar face sa ne amintim multa vreme de acest loc.
Oras cu amintiri- Brasov
Coboram apoi catre Brasov. Dupa ce am stat departe de civilizatie, luam pulsul orasului chiar din centrul lui.
La Maisonnette.
O fereastra cu vedere, de la care putem vedea stolurile de porumbei din Piata Sfatului.
Apoi, dupa aceste zile si nopti pe drumuri si in atatea locuri frumoase, o luam inapoi spre casa. Destinatia finala: Bucuresti. Mai bogati pe dinauntru. Cu amintiri frumoase.
Sa iti spun cat timp iti ia sa faci aceste rezervari, dupa ce ai decis clar ce servicii vrei, unde vrei sa mergi si cat vrei sa stai?
Poti sa reusesti in maxim cinci minute!
Asadar: ai tichete de vacanta?
Iti faci rezervarea sau mi le dai mie??
Articol scris pentru Spring SuperBlog2019, proba 16.
Descopera Romania cu tichetele de vacanta
Norocul meu ca am ajuns sa-ti citesc articolul asta. Asa am aflat de site-ul Travelminit. O sa-l folosesc la nevoie :)
RăspundețiȘtergereDa, chiar are -mai alaes pe zona Transilvaniei- niste locuri de cazare super faine. Nu le-am mai vazut la alte siteuri de genul lor. Sisa stii ca poti alege ca metoda de plata si altele, nu doar tichete de vacanta.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca l-ai gasit folositor.
Ce excursie minunata in toata tara ai reusit tu sa organizezi cu aceste tichete de vacanta. Esti o buna organizatoare se pare. Daca as avea si eu asemenea vouchere pentru servicii de turism as face tot o escapada prin tara cu sotul meu, planuita bine bine inainte. Dintotdeauna mi-am dorit sa umblu prin tara la rand cateva zile ca sa vad tot ceea ce nu am vazut pana acum.
RăspundețiȘtergereDaca as avea ticketele acestea chiar ruta aceasta as alege-o. Pt al meu copil, cu care nu prea am bantuit prin tara, ca sa vada si el toate frumusetile noastre de zone.
ȘtergereEu am fost cam peste tot. Intai cand eram copila, ca ai mei. Apoi, in ultimii 15ani am mers cam peste tot prin tara. Bucovina am vizitat-o de vreo trei ori. Dar doar iarna😙,tare as merge si vara acolo...
Categoric nu-ti dau tichetele mele!!!! Asta pentru ca mi-ai facut o pofta de delta!!! Sunt nascuta acolo si spre rusinea mea nu am mai fost prin zona de multi ani. Felicitari pentru articol!
RăspundețiȘtergereMultumesc☺️
ȘtergereEu sunt braileanca, iar copilaria mea era cu Delta macar o data la doi ani.
Mi-as dori fff tare sa ajung iar acolo. Nu am mai fost de peste 30de ani si mi-e dooor.
Cu Andrei am fost in Tulcea, dar nu in Delta aia adevarata...doar in oras.
Aş face cam aceleaşi lucruri ca şi tine cu biletele de vacanță. M-aş arunca în brațele naturii. Îmi fac rezervarea, clar! Dar am putea merge împreună. :)
RăspundețiȘtergereHaide,haide!! Impreuna!
ȘtergereMai ales ca fi-miu a ajuns la varsta la care se cam plictiseste doar cu mine, cica vrea copii cu care sa se joace, ia si tu pe ai tai si hai! (Sper ca nu ma insel: din pozele de pe FB deduc ca sunt doi?!)
Am fost in Brasov o singura data, daca as avea si eu tichete, as repeta drumul.
RăspundețiȘtergereEste frumos Brasovul. Un oras in care eu una revin cu drag, de cate ori am ocazia.
ȘtergereMultumesc.
Vreau si eu tichete... :( Nu cred ca imi ajung 1450 de lei pentur un concediu cu doi copii mici care nu vor sa mearga ci numai se catara. Un concediu prin copaci gasim?
RăspundețiȘtergere:)) iti ajung d eun weekend prelungit cu inca vreo doua zile.
Ștergeresi sigur gasesti loc unde se pot catara, ba chiar stiu eu unul cu casute in copaci:) Serioooos!