luni, 25 februarie 2013

Trei premiere. Cate una pe zi!

Vedeti, va ziceam in postarea de azi ca ma simt vinovata...cred ca a citit si copilul, caci azi a adormit pe la 21,30 si iata-ma scriind...nu de alta, dar sunt foarte incantata de ce s-a intamplat azi...
Tocmai de aceea o sa incep cu ce s-a intamplat sambata..:)...

Sambata seara, cand adormea una bucata copil si Eurovisionul era in plina desfasurare...a picat lumina. Aflam de la Enel ca e pana si nu se stie cand se va rezolva.. Acuma, nah, copilul treaz..eu fara combinuta (adica fundal sonor), fara lampa de veghe aprinsa la el in camera... Ce ma fac?? Ridic de la geamuri jaluzelele si..da-i si canta-i copilului...ca, nah, cineva trebuia sa inlocuiasca muzica de pe cd... Acum..nu stiu daca ma iubeste asa de tare incat vocea mea l-a impresionat mai mult decat cele de pe cd (doar o iubire maxima l-ar face sa creada ca eu cant bine!!!) sau daca intunericul, care i-a taiat accesul vizual la toate animalutele pe care le solicita inainte de somn, mi-a fost de ajutor..cert este ca a adormit rapid. Ah, si nici nu s-a trezit peste noapte...deloc! (eram usor stresata ca, daca se trezeste, o sa chitaie ca-i bezna in camera). Ete ca n-a fost asa. Asadar...pana de curent a fost mai grava pentru AndreiMare- care s-a trezit in mijloc de Eurovision (cum spuneam) prada lipsei tv, pc...etc-etc...
Asadar..iacata si prima premiera: somn fara fir de lumina in camera.

Duminica...
Ca sa intelegeti importanta premierei de duminica tre'sa fac o introducere. So...am mers intotdeauna e ideea ca e bine sa-l las sa incerce sa manance singur, cand are chef. Cu lingurita- chiar daca asta insemna ca avea mancare si-n par, chiar daca trebuia schimbat dupa masa; cu manuta- chiar daca isi punea pe fata tot ce lua in mana, ba chiar ajungea si-n nas mancare...ma rog, ati prins ideea. (Evident ca il hranim si noi, ca altfel ar muri copilul de foame). Dar i-am dat bucatele mici, intodeauna, pentru ca aveam urmatoarea problema: daca prindea un biscuite (de exemplu) il vara maxim in gura, apoi era gata sa inghita ditamai bucata fara sa mestece... Ii tot aratam noi cum sa mestece, dar nu prea se lipea de el asta... Pofticiosul din el il invingea pe mestecator si..tot tendinta sa inghita bucati mari o avea. Asa ca..o vreme...chestiile tari i le dadeam eu din mana sa le muste. Ca sa ii pot controla cat musca. (are sens sa va explic cat de muscata de degete eram?). Pana duminca...cand i-am dat un biscuite si...ca de obieci ..sub ochii nostri (ai mei usor ingroziti) a muscat ditamai bucata...I-am aratat -iar!- cum sa mestece si..well...si-a adus bucata, cu limba, in zona molarilor & dintilor din fata si da-i si sfarama... Wow!!!! Mare chestie, pe bune!!! Asadar...da, duminica a tinut singur biscuitele si a halit..frumos, fara sa se inece, mai putin haplea ca de obicei :). Cat de fericit era ca e in mana lui chestia aia pe care o manca..pfoaaa.....maxim!!!!! Cum se uita la el, la mine, la Andrei..si cum isi falfaia victorios bucata de mancare prin fata noastra!!!! :))

Luni
In picioare s-a ridicat demult...din ce in ce mai cu spor pe la Costinesti, adica pe la 8 luni. De-atunci greu il mai asezam in fund...De mers...am folosit premergator (da, stiu, multi sunt impotriva!) o vreme. Apoi, de pe la aprox 11 luni a inceput sa mearga de mana...De-atunci au trecut mai bine de 3 luni... Pe 3 (adica in mai putin de-o saptamana) face 1an si 3 luni (deci 15luni)..se faceau 4 luni de cand mergea dar fara sa se desprinda constinent de mana noastra sau de obiecte. Desi, afara, merge bine mersi doar sustinut de gluga de la geaca (e mult spus sustinut, caci doar ii dam impresia cal sprijinim..)...in casa tot de mana te ia cand vrea udneva. De-o vreme ne-am prins ca, de fapt, el merge foarte ok si singur...doar ca-i este frica. Cum ne-am prins? Simplu: pai daca un copil merge "tinandu-se"de un servetel umed sau de-o foaie...nu credeti ca merge singur??:)
Ei, bine, azi a luat-o din loc ...rapid..foarte rapid..fara sprijin. Sufragerie-bucatarie-dormitorul nostr-dormitorul lui-iar sufragerie-hol-baie-etc-etc... Si, da!, de data asta e constient ca o face fara sprijin caci a venit sa ma ia de mana sa merg nu stiu unde cu el...si, pentru ca nu m-am dus, si-a desprins mana din mana mea si...a plecat!!! Deci..da, merge singuuuurr!! De-acum sa ne tinem! :)

Dovezile mersului zilei de luni...
 si...drumul inapoi...

4 comentarii:

  1. Oare cine a plans primul de bucurie....?

    RăspundețiȘtergere
  2. Well...eu sigur eram gata-gata... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Hopa asa ca de acuma incep alte griji sa nu se loveasca de mobila sa nu traga te miri ce peste el!.Da nu-i nimic el sa fie sanatos si parintii atenti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa e: el sa fie sanatos si noi atenti! :)

    RăspundețiȘtergere

eu. eu. eu.

Ma puteti citi si pe blogul nou, mai exact aici . Nimic schimbat, doar inca o casa. Deh, imi place sa am mai multe 😊😉