duminică, 25 noiembrie 2018

Fundatia unei relatii- acoperisul casei

- Bineee, eu plec, ma mut azi, acum, nu mai suport!!
Cu aceste cuvinte am iesit din sufrageria unde erau fix 18 grade, indreptandu-ma hotarata catre dormitor. Unde, cu putin noroc aveam vreo 20 de grade. Si asta doar pentru ca pornim zilnic aerul conditionat. 
Ne certam de cand a inceput iarna, si a dat zapada. Iar acum, cand a inceput sa se topeasca, m-au lasat nervii. Pentru ca livingul nostru este plin de galeti in care picura apa. Pic-pic, se aduna picatura cu picatura in galeti, in vreo 4 locuri. Cam asa s-au adunat si nervii mei, unii dupa altii, pana am ajuns sa izbucnesc. 

Acum 5 ani m-am indragostit de-o casa. Cu aer de Bucuresti interbelic, era tot ce imi puteam dori. Fundatia era fara probleme, peretii in regula, structura de rezistenta neafectata de timp, acoperisul parea si el in stare buna, asa ca ne-am gandit sa ne mutam in ea cat mai rapid. La doi ani distanta am realizat ca acoperisul se cam stricase. Am cautat solutii, am vrut sa reparam partial, dar s-a dovedit ca singura solutie era refacerea lui de la zero. Cand locuiesti in casa respectiva, este cam greu sa faci asta! Asa ca am facut ce face tot omul, care nu intelege la ce se expune: am amanat. Am tot amanat pana am ajuns in situatia actuala. 

M-am apucat sa-mi fac bagajele ca sa ma mut, pentru ca el, "al meu", imi tot zice, in fiecare vara, ca va rezolva situatia aceasta. Mereu trece vara si rezolvarea tot n-a aparut. Asa ca n-are decat sa se descurce, sa stea el in casa asta, eu plec! Si, pe cuvant, daca mai traim o iarna ca asta eu bag si divort.

Fix asta-mi trece prin cap acum, cand impachetez si simt cum imi zvacneste capul de durere.
Nu-i de mirare, asadar, ca sunetul soneriei m-a si speriat, m-a si indispus. Cine s-o fi gasit sa vina la noi fix acum, fix azi? Nu, nu ma duc sa deschid. N-are decat sa deschida el. Si-o fi chemat ajutoare la carat galetile cu apa, cand se umplu. Nici nu-mi pasa. 

-Vio, ce faci? Unde pleci? Ai teambulding si pleci peste weekend?
Vocea Anei m-a facut sa tresar. 
-Tu nu erai in Belgia? Cand te-ai intors? Hai sa fumam o tigara , in balcon. Fierb de nervi. 
-Da, mai, stiu. De asta m-a chemat al tau, poate reusesc sa te opresc. Omul n-a mai apucat sa-ti spuna, dar chiar a gasit o solutie. Era cadoul lui pentru tine, isi dorea sa-ti faca o supriza, dar acum, daca vrei sa pleci ca o nebuna, nu mai poate pastra secretul.
-Bai, ce surpriza? Sa-mi curga apa-n casa? Pai mi-o placea mie patinajul, dar nu vreau sa-mi transform sufrageria in patinoar natural. Acum, pe bune, ce solutie sa mai ai? Nici nu stie -inca- ce-i trebuie. Nici macar n-a mers sa vada, prin magazine, cam ce ar fi necesar, cat ne-ar costa..caci poate descoperim ca ajungem in sapa de lemn daca ne apucam de lucrare si mai bine ne mutam de aici cu totul!
-Stai, mai, calmeaza-te, ca nu-i chiar asa. Tu crezi ca n-a facut nimic, dar a facut. I-am povestit eu de unde am luat tot ce ne-a trebuit cand ne-am ridicat casuta de la tara. Si stii ca daca Stefan al meu a fost multmit, atunci sigur va fi oricine. Caci Stefan este Mister Carcoteala in carne si oase!! 
- Asa, mda, tu il vezi pe-al meu ridicandu-si fizicul din fata pc-ului si umbland prin magazine dupa materiale? Cand el habar n-are nici ce-i trebuie ca sa..
-Pai, vezi, asta-i schema cea mai tare! Nu te ridici de la computer, chiar de la computer comanzi ce-ti trebuie. Este un site, un magazin online, vindem-ieftin, iar ei au si divizie de acoperisuri. Au pus la un loc pe site toti producatorii de tigla metalica, iar tu poti sa-ti alegi exact ce-ti trebuie si ca bani si ca producator. 
- Ti-am zis ca habar nu are ce-i trebuie..
- Tocmai de aceea au cei de la magazin si consultant.
- Nu pricep nimic, Ana. Tu vrei sa sugerezi ca exista cineva care ar cumpara fara sa vada ce cumpara? Si ca voi chiar ati facut asa?
-Pai, da, din moment ce calitatea este garantata, ai certificatele de garantie de la producatori. Nu intelegi? Oamenii acestia nu fac decat sa te scuteasca de drumuri, de alergatura si batai de cap. De la ei cumperi exact ce cumperi si din alta parte, dar cu pret mai mic. Si asta pentru ca in pretul lor nu vei mai avea costurile de transport/depozitare care sunt incluse in pretul final din celelalte magazine de constructii. Gandeste-te ca ei preiau marfa de la producator si o livreaza. Direct la tine acasa. 
-Ihi. Si cam ce costuri de livrare au? Cred ca imense!
-Deloc. Livrarea e gratuita. De ce faci fata asta?? Ah, sa-ti mai spun ca daca filmezi livrarea si incarci filmuletul in zona de recenzii video de pe site, primesti 100 lei bonus. Ti-ar strica?!
- Ok, bun, inteleg, au tigla metalica. Ceea ce e bine, caci noi nu ne mai incurcam cu cea ceramica. O fi ea mai rezistenta in timp, dar este foarte grea si mult mai greu de pus. Asa ca am decis sa luma metalica. Numai ca uiti ca noi n-avem nevoie doar de tigla. Ca trebuie sa refacem acoperisul de la zero!! Intelegi? De la zero!
- Am zis eu ca au doar tigla? Iti dau tot ce-ti trebuie!
- Adica gasim si talpa si capriori si popi si coama. Tot, tot?? Toate-s praf la noi. Capriorii, pe care-i avem, nu mai rezista mult, iar cand se va da jos vechiul(actualul) acoperis, sigur se fac praf. Au peste 60 de ani, iti dai seama? Ma mir ca nu ne-e cazut acopersiul cu totul in cap!!
-Da, am inteles ca refaceti toata sarpanta. Sa stii ca el chiar s-a interesat de toate materialele. Ti-am zis, a dat de-un consultant si l-a mai luminat. I-a zis exact si ce folie anticondes sa foloseasca! Si l-a sfatuit si ce materiale sa foloseasca la acoperire. Uite, el dorea sa faca acoperis de tabla, dar, dupa ce au discutat ei, se pare ca s-a oprit la varianta unui acoperis tigla metalica. Daca nu ma insel, discuta chiar despre un anumit tip de tigla, parca era tigla metalica Bilka. Nu are ea rezistenta termica a celei ceramice, dar are alte avantaje. E usor de montat si pretul manoperei la montare este mic, nu crapa, nu se sparge, e usoara- ceea ce va usureaza si realizarea sarpantei. Daca vrei cauta tigla metalica preturi Bilka, vei vedea ca raportul pret calitate este unul excelent. Si, deloc in ultimul rand, arata foarte bine!!!
-Sa sper, deci, ca nu va mai curge apa in sufragerie anul ce vine?
-Da, sa fii convinsa chiar! Si termina, desfa-ti bagajul, unde vrei sa pleci. Si, oricum, de fapt unde plecai? Mai bine haide sa-ti arat despre ce-ti vorbeam mai devreme. 



-Ma duc sa-l chem si pe el, sa ne uitam impreuna pe site. Poate de data asta chiar duce lucrurile la bun sfarsit. Altfel, ti-am zis, divortez!!! 


Articol scris pentru SuperBlog2018. Proba22: Acoperiș pentru casa visurilor tale





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

eu. eu. eu.

Ma puteti citi si pe blogul nou, mai exact aici . Nimic schimbat, doar inca o casa. Deh, imi place sa am mai multe 😊😉