joi, 23 februarie 2017

Drumuri si stari

In stanga mea,intr-o masina,el si ea. Fiecare privind tinta inainte,mergem o vreme in paralel in coloana strazii. Nicio vorba,niciun zambet,nicio privire. Mintea imi zboara la o scena de film si la replica lui Pacino din Parfum de femeie.
***

 La radio aud Nina Simone si cant impreuna cu ea..it's a new day..it's a new life..si imi vine sa deschid geamul sa le spun si lor ca si-ar putea exersa zambetul.

***
Las geamul. Vreau aer. Ma rog..la catr masini sunt in jur..nu pot spune ca e aer curat,dar tot adulmec primavara in el. Ma uit la cer. Ma uit la casele/blocurile din jur si ma intreb cata viata sau neviata incape in ele.

***
Un magazin de bijuterii cu un afis scris de mana lipit pe usa. Citesc: atentie,treapta la intrare!! Ma buseste rasul..cati or fi cazut,saracii,pana sa puna afisul ala acolo? Cati vor mai cadea inca?!?!

***
Cum ar fi sa ne lipim si noi pe piept cate-un afis pe care sa scriem,cu litere de mana,atentie..si inca vreo doua trei cuvinte. Avertisment pt cei ce ar incerca sa se apropie.

***
Un caine al nimanui face pipi pe o coroana mortuara expusa in fata unui magazin de pompe funebre.

***
Un domn din masina din dreapta se holbeaza la mine. Privitul e la liber. Zambetele la fel.

***
In jeepul lui,un alt domn isi scobeste cu pasiune nasul. Gaseste -se pare- o comoara..pe care,mai apoi,o studiaza. As deschide geamul sa ii arunc niste servetele caci poate,bietul,n-a mai avut bani pentru asa ceva.

***
Politistul de la Universitate fluiera cu falcile umflate la maxim. Imi aminteste de un desen dintr-o carte de-a lui Andrei: vantul care sufla peste copaci. Au aceeasi fata.

***
La radio este ceva care imi place. Nu stiu cine si ma intreb de ce nu anunta si ei.. Ma straduiesc sa retin ceva din versuri ca sa caut pe net -mai tarziu- piesa. Omul.

***
Ajung la munca.
It's a new day..imi mai suna, inca, Nina Simone.. Da,mai, Nina..asa e.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

10 August 2018.

Acum doi ani am intrat prima oara in apartamentul acesta. Ma uitam zilele trecute pe pozele vazute in anuntul de pe un site de imobiliare, i...