joi, 24 martie 2016

intamplarile Sagetatorului

Dragilor, nu stiu cum sa va explic, dar toate cele pe care le citesc adesea pe unele bloguri despre cat de minunat e sa faci treaba si mancare cu copilul impreuna (printre picioarele tale, cand e mic, mai apoi ca ajutor de bucatar al tau, cand e mai mare) noua nu ni se prea potrivesc. Ah, da, am facut si noi (adica am avut niste tentative de facut) impreuna cateva chestii, dar...nu pot spune ca au fost un succes deplin sau ca sunt chestii pe care sa le repet/fac foarte des.. Desi, in general n-am o problema cu surplusul de adrenalina..sunt si momente in care chiar si pentru mine este prea mult..
Ma tot gandeam la motivele pentru care asa stam noi..si cred ca am obtinut niste raspunsuri..:)
Pai..intai de toate ca eu NU sunt o impatimita in ale gatitului. Sau vreo priceputa. Gatesc foarte bine, cand gatesc cu drag si cu chef. Gatesc "mancabil" cand gatesc "pentru ca trebuie". Gatesc dezastruos cand ma incurc in una bucata copil pe care trebuie sa stau cu ochii nonstop, sau sa-l tin ca sa nu faca jonglerii cu cutitele, tacamurile, oalele, sticlele, etc-etc.. Caci..nu stiu altii cum sunt..dar Andrei este Sagetator, adica o zodie de foc foarte vesela si foarte pusa pe sotii. Perfect, de altfel, dupa parerea mea, in 99,9 % dintre situatii, dar cu siguranta asta nu-l recomanda in a fi copilul ideal de tinut in bucatarie in timp ce de jur imprejur sunt :vase de sticla, cutite, farfurii, foc aprins, mixer si blender si roboti in priza, microunda, prize (dadada, ati citit bine!!)..etc-etc..
Sa va spun ce misto e cand ii arati (de exemplu) cum sa taiem legumele pentru o ciorba(sa zicem). Vreau si eu, zice el. Ok, uite, asa faci, usor-usor, cu cutitul si..ia te uita, vezi, ce frumos s-a taiat ardeiul?? Si cand el, bucuros striga...Ah, da, am inteles! Vreau si eu sa tai acum...cum sa nu zici, da, sigur, ce frumos ca vrei, haide sa faci si tu, sigur ca vei putea.. Noroc ca mi-am tras repede degetele, caci cand a dat cu cutitul in ardei..ardeiul poate ca nu se taia, dar carnita mea (chiar daca nu mai e chiar frageda la 42 de anisori..)asa ce-ar fi zburat, de numa'!!! Asta numesc eu un om pus pe fapte mari!!:P
Sau...se fac snitele in bucatarie. El bea un suc. Cu paiul. Nimic ciudat, nimic periculos, nu-iasa? Ah, well, asta doar pana cand ii vine ideea geniala de-a trage cu paiul faina din farfurie...Pentru ca el este un curios, nu-i asa??? Si un om al experimentelor... si un om cu idei multe, da??!! Are sens sa va spun ce fel a fost dupa??!?? Desigur, stiu sigur ca a doua oara n-o va mai face.
Sau...nu stiu ce faceam..dar am auzit microunda pornind si un ras sugubat si deloc a bine prevestitor..Ce-ai facut, Andrei? Ras si chicoteli drept raspuns....apoi...Mami, mami, am pus minionul la incalzit!  
Sau...din nou nu stiu ce faceam...dar cineva pornise aparatul de facut suc..pe gol, din fericire.:)

Ah, well, jur ca e amuzant daca n-ar fi si ucigator de neuroni...si, de altfel, in 99,9% dintre situatii ma si amuz. Chiar si la faza cu faina, dupa ce mi-au trecut tremuraturile de genunchi si dupa ce l-am vazut ca respira iar normal, am ras impreuna...

Si sa nu credeti ca bucataria e singurul loc unde traim aventuros!! Oh, nu. Pai ce, baia ce-are?! Ca de ce sa nu auzi copilul, cu tine la 20 de cm de el, Mami, uite, eu sunt un submarin...si in secunda doi (adica pana sa apuci sa zici ceva..de fapt..ce spun eu..pana sa apuci sa vezi procesul de scufundare a submarinului uman..) sa vezi una bucata copil sarind in picioare din apa, tusind si scuipand apa.. pentru ca, nu-i asa?, a apreciat gresit cat de mult sau de putin ar trebui sa se scufunde submarinul si a inghitit (respectiv tras pe nas) o oarecare cantitate de apa din cada.

Desigur..pericole sunt la tot pasul...sunt pereti care apar in drumul Sagetatorului grabit, pereti pe care nu stim cine i-a construit acolo, caci e ca si cum nu erau acolo dintodeauna...Se pare ca un constructor invizibil (care traieste cu noi in casa) i-a ridicat in cele 10-15 minute cat am fost noi in alta camera. Asa se explica de ce Sagetatorul nu i-a observat si a intrat direct in ei...Sau piese de mobilier care rasar in calea noastra, caci eu cred ca avem si niste spiridusi in casa, iar acesti spiridusi se ocupa cu mutatul mobilierului...numai ca sa ne faca (pe unii dintre noi) sa ne ciocnim de obiecte. Sau.. sau.. sau..

Concluziv, nu stiu ce zodii sunt copiii vostri, nu stiu cum se manifesta ei prin spatiul asta, plin de capcane, numit mediul inconjurator:))), dar daca aveti Sgaetatori, va rog eu sa-mi spuneti si mie ce faceti cu ei? Pana cand tineti protectiile de prize, colturile mobilelor infasurate in cauciuc/silicon/whatever..and staff like that??!!!??
Sau: daca sunt si Sagetatori adulti printre cititori, va rog eu frumos imi puteti spune daca macar la "maturitate" au loc niste schimbari??!!??? Exista sanse??


In rest..Sagetatorul este un baiat tare studios si pus pe citit/activitati...chiar si la 21 seara..


p.s.
Sigur ca acest articol este scris pentru amuzamentul nostru, acum nu luati totul ca si cum astea se intampla nonstop sau chiar asa cum au fost ele descrise...:P


4 comentarii:

  1. Sagetator nu tinem, dar tinem un Berbec. Se aseamana :)). Posibil sa fie toti copiii asa, indiferent de zodie? Ne vom lamuri curand si cu Gemenii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca, serios vorbind, NU sunt toti asa. Am in jur unii extrem de grijulii cu ei insisi...foarte atenti la prorpiile persoane, de foarte mici...Stii genul ala de copil care exerseaza coboratul unei trepte pana o aduce la nivel de arta??:))) Ei, bine, la noi se lasa si acum cu cazut pe scari...:(..OfOf Mai Mai:)))

      Ștergere
    2. Gemenii cad pe scari! Experiment bifat (sau cucuiat). Evident, dupa un an de sus-jos 3 etaje fara probleme. In viata viitoare voi avea grija sa imi planific mai bine zodia pruncilor, ca in asta am atins riscul maxim de infarct cu combinatia sus numita :)))).

      Ștergere
    3. Eu sunt Capricorn adult si..tot mi se mai intampla:)))))

      Ștergere

eu. eu. eu.

Ma puteti citi si pe blogul nou, mai exact aici . Nimic schimbat, doar inca o casa. Deh, imi place sa am mai multe 😊😉