joi, 25 septembrie 2014

shopping prin hashendem

Aseara am plecat cu masina la Unirea. A tinut neaparat sa-si ia si vaporul cu el, o chestie maaare, un vapor de jucat pe plaja-apa-mare..nu de plimbat prin magazine, dar, nah, asta e..mi-am zis.
Trafic nashpa, desi era dupa 19, dar asta nu m-a mai mirat caci daca a venit toamna orasul asta este semiblocat (pe unele artere) indiferent de ora. Asa ca, pe drum, a tot povestit el cu cineva care era pe vapor...il auzeam ciripind din scaunul lui...si ma intrebam cu cine oare vorbeste. Apoi, cand a avut replici de Thomas O'Malley catre Ducesa, m-am prins ce pasageri erau pe vapor. Am intrat in joc.
-I-ai luat cu tine, mami?
-Da, pisicile astrocrate sunt pe vapol, le ducem si pe ele in hashendem. Le alatam si lor ce haine cumpalam.Le aratam si lor magassinul Unilea.
Ne parcam. Ii explicasem pe drum, cu speranta in suflet, ca ar fi bine sa lasam vaporul sa se odihneasca in masina. Din fericire fusese de acord asa ca, la coborare:
-Lasam vapolul la odihna. Deschidem usile de la cabina si luam pisicile.
Cu doua degete, delicat, apuca prima pisica. Apoi, cu mana libera, (caci prima era ocupata cu pisica numarul 1) o ia si pe-a doua.
-Pe cine ai, mami, acolo?
-Pe Marie si pe Berlioz. Le punem in busunal.
Apuca si pe celelalte doua. Se uita la ele (...), se uita la buzunarele lui, apoi mi le intinde mie.
-Le pune mami in busunal, busunalele astea sunt plea mici, n-au loc toate. Tlebuie sa cumpalam un hanolac cu busunale mai mali ca sa incapa toate pisicile.
Fiecare cu cate doua pisici in buzunare (se pare ca pe O'Malley l-a uitat, dar n-am tinut sa-i aduc aminte caci poate nasteam vreo drama si nu mai ajungeam la magazin) am intrat in h&m.
A mers ce-a mers de mana apoi a tasnit catre...raionul de lenjerie intima. Femei.
-Cumpala si mami un suten din asta!!- zice el falfaind un sutine (fie vorba intre noi, cupa D!!) catre mine. Cumpala si mami chelotzii astia!!! -in timp ce imi arata si niste chiloti..
Ma rog..iesim din zona respectiva, ajungem la copii. Well..paradisul lui Mc'Queen si al lui Angry Birds. Le ia, le studiaza, la suceste, le rasuceste...in timp ce eu incercam sa gasesc ce ii cautam.. Mai rupe  o eticheta cu pret, mai ravaseste un raft, eu pe urmele lui ..de fapt..stergandu-i urmele:))daca ma-ntelegeti! :P
Si iata niste cizme cu Hello Kity. Moment in care se aude
-HeloKitiiiiii..uite pe cine ti-am adus sa te joci, sa fiti plieteni!
... si scoate din buzunar pisicile lui. Acela a fost momentul in care am avut copil static, suficient timp cat sa apuc sa iau ce doream sa iau... caci pisicile lui se pare ca s-au inteles destul de bine cu hello kity. Si, o vreme, s-au jucat impreuna in cizmele pe care era desenata Hello Kity.
Cand faza statica s-a terminat, era cu cizmele in brate si dorea sa le cumparam. Nu le-am cumparat. I-am sugerat niste pijamale de baieti cu uratenia aia de Angry Birds. A acceptat sugestia. Zic ca a a fost un schimb rezonabil. :) In drum a cules si-o caciula de iarna cu Mc'queen, pe care si-a indesat-o pe cap. Am platit-o si pe aia, cu greu, caci era sa fie nevoie sa dau copilul prin cititorul de cod de bare, cu tot cu caciula. Aparent aceasta se lipise de capul lui si nu mai putea fi scoasa. Aparent, caci va asigur ca pana la masina a putut fi data jos.

Morala acestei plimbari?Pai avem asa:
1. in lumea ideala a lui Andrei se pare ca pisicile se inteleg intre ele indiferent de..rasa, culoare, sex, religie. Adica indiferent de desenul din care provin.
2. tind sa cred ca Angry Birds are ceva in privire cu care hipnotizeaza. Altfel nu inteleg aceasta fascinatie fata de ceva atat de URAT! (Nu, el nu a vazut desene cu astea, de fapt nici eu nu stiu cine-s astea, dar promit sa ma duc sa caut pe youtube imediat ce termin de scris aici!)
3. o seara in doi la cumparaturi ar putea sa se lase si cu achizitii pentru mine, desigur..alte marimi decat cele indicate de fiul meu:))
4. nu in ultimul rand, daca vreti distarctie, veniti intr-o seara in h&m, o seara in care mergem si noi...si va promit distractie maxima. Numai privindu-ne. Zau, ganditi-va! Si e si gratis! (pentru voi)



p.s
episodul urmator (Cand o da Domnul!) despre weekendul cu Bucurestiul in sarbatoare, parcuri si alte aventuri ale familiei chitz-chitz. (daca nu stiti asta e o carte pentru copii, ca sa nu credeti ca ne-am schimbat numele:P)

2 comentarii:

  1. Lol, ghici la ce ne holbam inainte de culcare? Yep, la "pisicile aristicate". Eu il alaptez pe bebe, cel mare urla "every body wants to be a cat".

    Chiar, ce-i cu urateniile de Angry Birds? Nu mai stiu cum sa le evit, acum ca am trecut de faza cu McQueen. Alternativa ar fi Omul Paianjen, la fel de suspect. C&A are dinozauri nasoi. Daca as gasi fara imprimeuri si sigle ciudate, i-as da hainele la imprimat cu pisicile, cu Mickey Mouse (din pacate doar numere mici, sau pentru fetite!).

    Super tare faza cu pisicile si Hello Kitty! Sa se socializeze fericite :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din motive care ma depasesc acest coment mi-a scapat:)
      Adevarul e ca-i misto desenul asta.Io i-am gasit si cartea, acu' o stie si p-aia pe de rost caci vreo sapt a vrut sa i-o citesc zilnic de cateva ori:)))
      Recunosc ca inca nu m-am uitat la Angry Birds, nici el nu pare ca ar mai fi lesinat:) Dar o sa aflu ce-i cu ele.
      Imprimeurile de pe hainutele de baieti sunt cam nashpa, drept e! Din fericire Andrei mai vrea cu Queen & comp; altfel toate cele care-i plac sunt la..mda...la fetite:) Aici gasesc destule si fara scris/desen..asa ca mi-ai dat o idee buna sa I le imprim eu cu ce-i place. Sa vedem pe unde-oi gasi loc unde sa imrpime ok dpdv calitativ.

      Ștergere

eu. eu. eu.

Ma puteti citi si pe blogul nou, mai exact aici . Nimic schimbat, doar inca o casa. Deh, imi place sa am mai multe 😊😉