luni, 15 decembrie 2014

Recomandare carte cadou. Povesti din Padurea Muzicala.

Hai ca a trecut si petrecerea de firma cu "black dress and mask", v-oi lasa niste foto daca o sa vreti..curand..:).

Va spuneam la un moment dat despre cartile pe care noi le-am descoperit de curand, cele cu spiridusii compozitori din Padurea Muzicala. Spun "noi le-am descoperit acum", pt ca am inteles ca ele sunt aparute de ceva ani, acum doar readuse la vanzare. Cu pret super ok: 6.5 Ron carte si cd. (pe adevarul online sunt 16.99ron) sunt de la Adevarul, eu le-am gasit aproape pe toate in InMedio, drept e ca s-au dat ca painea calda, in cateva ore... (am un Inmedio la radacina cladirii de birouri, de aici am luat inca ceva foarte misto "Magic Happy English"-o sa va povestesc si despre ele)

Asadar, cateva cuvinte despre Povesti din Padurea Muzicala scrise de Cristina Andone. Sunt 8 povesti/carti, minunat ilustrate, povestile sunt frumoase si au si mesaj educativ. Fiecare carte dintre primele 7, se opreste asupra unui Spiridus Compozitor, toti 7 traiesc in acelasi loc, desigur in Padurea Muzicala, fiecare dintre ei are prieten foarte bun si apropait cate un animalut. Animalutul se potriveste, evident, cu caracterul spiridusului/cu muzica lui. Iepurele Alegreto al lui Mozart este vesel si zglobiu tot timpul;  veverita Vivi este roscata ca Vivaldi si capricioasa cam ca el; leul este desigur al l;ui Beethoven; samdp. Pe langa asta au si cd cu selectie din muzica respectivului compozitorului. Eu am fost fascinata de ele cand mi-a spus o colega despre ce este vroba. Am si rasfoit una (ele se vand in tipla, asadar nu le puteti vedea la magazin) si tare mi-a placut. M-am gandit ca s-ar putea sa fie cam prea devreme pentru unele detalii din povesti, dar per total am fost sigura ca o sa-i placa. Si nu m-am inselat. De Mos Nicolae a primit primele doua dintre ele, Vivaldi si cele patru anotimpuri si Mozart si curcubeul fermecat. Pe celelalteleinca nu i le-am dat, caci mai e si Craciunul si Sf Stefan...In plus, nu-s genul de carti de citit la gramada, asa ca am preferat sa primeasca asa, cate 2, ca sa poata sa prinda si esenta din ele.. Din pacate a 9-a carte, cea cu Povestea de Craciun n-am mai gasit-o..:( Era bine daca o aveam pt Carciun, dar..asta e...merge si fara ea.
Sigur ca n-a reactionat la ele ca la o carte cu Cars:), dar a fost curios, a vrut sa le deschidem, apoi am citit o prima poveste din prima carte..dupa cateva ore am citit-o si pe-a doua..dupa cateva zile deja cititm cate-o carte intreaga la culcare. Am ascultat si cd-urile, dar nu pot spune ca pe vreunul cap-coada, ceea ce mi se pare absolut normal:) Daca-o fi sa-i placa mzuica clasica, o afla el mai tarziu si-o sa le asculte cand o avea chef.
Mi se pare misto ca poti introduce un pici in lumea muzicii clasice in acest mod. Cu povestioare haioase, cu mesaj, cu multe lucururi de invatat. Lui Andrei i-a fost mai usor sa invete anotimpurile si ordinea lor cu Vivaldi. Sa inteleaga mai bine ce se intampla in fiecare dintre ele, pt ca aici Vivaldi le poreclise in mod haios: Dus- pt Toamna, Cuptor -pt Vara si Frigider- pt Iarna. L-au amuzat si dialogurile cu veverita Vivi, iar eu am incercat sa-i subliniez si mesajul din povestea cu concursul lui Vivi "nu conteaza daca nu iesi primul, e amuzant sa participi" si "oricine a pierdut cateva concursuri in viata lui, pana si Vivaldi"..In plus, veverita asta, ca sa poata participa a trebuit sa se culce devreme si sa manance sanatos:))..asa ca..dupa cum va spuneam..gasiti multe mesaje faine de transmis copiilor vostri. Daca sunt mai mari, cu atat mai bine. Daca deja va luptati cu sistemul de invatatmant (asta cu nshpe concursui si medalii) povestea asta cu Vivi e chiar utila!



Daca Vivaldi isi invata lectia de la zanele anotimpuri si ne invata pe noi sa iubim anotimurile pt ca fiecare este frumos in felul lui...ei, bine, Mozart este spiridusul care ne invata ca intr-o lume alb-negru si fara soare, culorile aduse de curcubeul muzical a fac mult mai frumoasa; ca un zambet sau rasul cuiva face ca soarele sa straluceasca din nou; ca este usor sa faci bine sau sa faci oamenii (in carte animalutele) sa zambeasca si sa uite tristetea.

Urmatoarele pe lista, adica ce va primi de Craciun, sunt Chopin si balada sunetelor de ploaie




si Ceaikovski si dansul notelor de argint.


Iar eu de-abia astept sa le citim si sa ascultam si cate ceva de pe cd...
Nu vreau sa insist pe partea cu cd-urile, cel putin deocamdata. Cat vrea sa asculte-atat asculta. Depinde mult de moodul in care este, ceea ce mi se pare absolut normal! Nici eu ca adult nua sculpt oricand si-n orice stare muzica clasica. Asa ca muzica lor o las sa curga cumva..pe fundal..in timp ce noi facem "chestii" prin camera. (adica diverse) Din cand in cand il vad ca se opreste atent la "ceva"ce aude pe cd..o bucata care-i atrage atentia..Alteori ii mai spun eu, din senin si fara sa il intrerup din ce face, i-auzi niste viori (sau ce se-aude acolo) si el se opreste, asculta, apoi se intoarce la ce face. Chiar e destul.

Sper ca v-am dat o idee pentru un cadou frumos. Sper si sa le mai gasiti pe undeva, de la mine din Inmedio au disparut ..le tot astept (caci au zis ca le mai aduc...), dar ..cine stie pana cand..:)


p.s.
Ii sunt profund recunoscatoare Roxanei, colega mea care mi-a spus de ele. E bine sa ai mamici cu prunci mai mari in jurul tau:).

4 comentarii:

  1. Ce faine-s. Imi amintesc ca le-am vazut acum mai bine de un an si ma gindeam ca o sa le cumpar cind mai creste Ingrid. Acum imi pare rau ca nu le-am luat atunci. O s-o pun pe mama sa le caute.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca inca mai sunt sanse sa gaseasca prin Inmedio, daca nu.. le poti comanda de pe siteul Adevarulonline. Doar ca-s mai scumpe acolo. Dar eu pe cea cu Craciunul de acolo o voi comanda, caci aia a disparut complet de peste tot.. E normal, au reaparut in decembrie, toata lumea s-a ingramadit s-o ia pe aia mai intai:))

      Ștergere
  2. Multumim tare mult! Va trimitem noi Poveste muzicala de Craciun, cu complimente.
    Cu bine,
    Cristina Andone ( cristina.i.andone@gmail.com)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc si eu! Si, mai ales, multumesc pentru imaginatia care-a dus la nasterea acestor povesti! :)
      Ar fi o reala bucurie sa o avem si pe ea...voi trimite mail. Multumesc:)

      Ștergere

eu. eu. eu.

Ma puteti citi si pe blogul nou, mai exact aici . Nimic schimbat, doar inca o casa. Deh, imi place sa am mai multe 😊😉