joi, 29 ianuarie 2015

vacante..vacante..visez la vacante..

Incep sa ma gandesc la vacante..da, pai de ce nu?!?!
Bon, vor fi vacantele de la gradi -o saptamana de Paste, una de Craciun (chiar, tre' sa vad exact cand sunt astea...ca sa stiu ce si cum cu zilele de concediu..). Ei, nu la astea ma refer, ci la vacante pe bune...adica la plecari, caci la mine abia daca plecam pe undeva pot sa o consider/simt ca pe-o vacanta.
Asa ca...pot considera ca deschid lista de "to do" a anului cu vacantele! :)
Muntele va fi bifat printr-o escapada de vreo saptamana la Breaza, la Mihaela si Codin. Dumnezeu stie in ce luna, caci depind de carnetul meu:P, de programul lor, etc-etc.. Dar sigur va fi. In plus sigur vor fi si niste weekenduri petrecute pe-acolo, cand or da caldurile insuportabile in capitala noastra iubita pe acolo o sa fugim. Sanatosi sa ne fie pruncii (daca se poate amandoi deodata..) ca-n rest..ne descurcam! In rest, despre munte n-am ganduri. Nici nu-s fan munte, asa ca...Da, mi-ar placea si chiar vorbeam cu Andrei sa mergem sa plimbam copilul cu telecabina (pe care-o stie de prin cartile cu Pixi), poate la Sinaia sau poate la Busteni...sa ajungem in trei printr-unul dintre aceste locuri. Dar, recunosc, ideea de rezervare-hotel-restaurante-etc-etc nu ma da pe spate. Prefer Breaza Mihaelei, cu casa lor la dispozitia noastra, cu ditamai curtea, cu muntele sub nas-numai bun de facut drumetii si picnicuri. Plus ca, daca-s doi copii la un loc, altfel trece timpul. Si pentru ei si pentru noi.

Apoi..mareeeaaaaa. Iubirea mea marea, ca sa respect adevarul. Nu stiu unde, nu stiu cum, nu stiu cand. Ma tenta ideea de alta tara. Dar..masina actuala nu-i de iesit din tara (n-am eu curaj chiar daca aia de la service zic ca-i ok), plus ca doar eu sofez - Andrei nu, si-atunci ar tb sa-mi asum sa conduc mult, mult mai mult chiar, ceea ce n-am chef. Poate undeva cu avion? Dar unde a.i sa ne fie bine tuturor (A mare nu are voie soare..) si a.i. sa fie ok si dpdv calitate-pret. Nuuuu, Turcia nu e si nu va fi pe lista mea veci-pururi..orice-ar fi. Ma tenteaza Grecia...Nu prea ma tenteaza Bulgaria...Cert este ca nu-s deloc fan variantele all inclusive, fiind genul care n-are chef sa fie prinsa de niste ore..dar..s-ar putea ca prezenta lui Andrei in viata noastra sa schimbe putin acest aspect. Putin mai mult?!? Caci probabil cand pleci cu copil prin vacante in afara e mai bine sa mergi pe genul asta, ca sa stai fara griji. Sau nu? N-am idee:)) Complicat. :)
Cred ca va fi un 2 Mai caci prea mi-e drag locul acela si copilul s-a obisnuit cu el si-i place si lui sau asa parea..ca-i place. Nu stiu exact daca  sau cand va fi Costinesti. Vedem, vedem...


Deocamdata (adica anul acesta) nu-mi propun alte vacante.
Cand va mai creste, adica va fi destul de mare incat sa se bucure si sa guste din plin, am pe lista Disneyland. Cred ca o sa lesinam de bucurie si placere si noi, parintii, acolo, darmite el!  La anu' o sa aibe peste 4 ani (primavara-vara) si cred ca-i o varsta mai buna ca asta de-acum. Plus ca va fi mai usor cu el, am vazut diferentele intre vacanta vara 2013 si vacanta vara 2014. Dpdv comunicare, griji, intelegere, etc-etc. Vara 2014 la mare a fost parfum fata de vara 2013.
Tot de la anul o sa iau in calcul si sa vizitam nasii copilului, in Praga. Daca or mai fi pe-acolo cand ne-om misca noi:)) (da, Vero, abia de la anu' o sa te trec pe lista..:P)
(in timp ce scriu ma gandesc ca-i ciudat..parca vreau sa creasca mai repede..de fapt NU, NU VREAU...doar ca ma bucura felul in care creste Andrei. Faptul ca e asa..un mic om mare:):P)

Eee..cam asa zboara ele gandurile mele de vacante..
Cert este ca, pana la vacanta, abia astept primavara..vara...! Astept finalul acestui ODIOS anotimp, anotimp in care eu sunt ascuta, dar pe care NU IL SUPORT! Sa iesim, sa stam in parc dupa gradi pana seara. Sa alergam, sa ne jucam, sa radem, sa chiuim.. Asa cum stim noi:)


Voi ce planuri aveti pentru vacante?
Poate-mi dati idei:)

3 comentarii:

  1. Mare fără soare/ cu puțin soare: Marea Nordului, Ostsee (Germania). Nu prea se poate face cine știe ce baie, ca prin sud, dar na. Dacă avion, plajele spaniole sau cele portugheze nu-sde lepădat. În jurul Barcelonei ai și ce vedea cu excepția plajei, ai și mijloace de transport în comun, dar e turism de masă, adică foarte aglomerat. Mare minunată:Egipt. Doar că în iulie/ august fierbi la propriu, sunt 45-50 de grade. Am văzut oferte la prețuri decente. Evident, soare cât încape. Mare plus vizitat: Lido di Jesolo (Veneția), dar destul de pipărat, plus nu pentru copii așa de mici (been there, done that). Croația? Muntenegru? Am auzit că e foarte frumos, deși e drum lung cu mașina, de care nu vrei. Cu zbor: Tunisia. Sau Maroc, dar mult mai scump. În UAE iar cu zbor, e de plajă și piscină (uneori umbrită) tot timpul anului.

    Pfaaaa, în agenție de turism mă metamorfozez! :)))))

    RăspundețiȘtergere
  2. :))
    Merci!
    Da, Barcelona e pe lista. Eu sunt lesinata dupa ea, candva am vrut sa ma mut acolo:)), mai ales ca ai si mare si trenul-metroul ala care te duce unde vrei intr-un orar decent. Si oferte bunicele cam toata vara.
    In Egipt...am fost si mi-am jurat ca nu mai merg decta daca s-o ruga fi-miu sa vada piramidele vreodata.... Mi-a palcut, dar n-as mai repeta. Sigur nu vara, eu am fost in ianuarie 2011 si am venit bronzata-vreme perfecta iarna noastra la ei:)
    Venetia...mmmm..ia sa studiez...caci eu n-am auzit de locul mentioant de tine:). Si mi-ar placea Italia..acolo chiar n-am fost niciodata...
    Croatia/Muntenegru ma tenteaza mult si demulta vreme, e misto, cam scumput..dar dupa ce-oi schimba masina asta vreau neaparat....

    Cand o face 18 ani il duc si-n Amsterdam..sau pot incerca pe la 10, ca sa-l invat cu greul vietii:)))

    Multam' mult de idei. Voi va aventurati undeva cu doi?:)

    RăspundețiȘtergere
  3. In nordul Italiei e fantastic, lacul Garda si imprejurimile... Cred ca repetam anul asta (am fost anul trecut, cu prunc si burtica - demential). Bine, noi am calatorit cu masina proprie, pe care ne ciondanim care e la rand cu condusul, deci ne-am deplasat mult. Dar daca stai chiar la lac, sunt vaporase, trenuri s.a.m.d.

    Cu doi am facut pana acum doua calatorii cu masina in RO, deci avem "rodajul". Acuma depinde si de copii si de dispozitia din ziua cu drumul. Cel mare se porneste greu, dar calatoreste cu entuziasm, bebe e mai recalcitrant ca frate-sau, insa in limite rezonabile. Cel mare e innebunit dupa hoteluri (!!!). Hotelierii dupa el - nu tocmai :)).

    Mai planuim ceva zacut la mare, la super soare, dar nu ne-am hotarat pentru ce perioada, stim numai ca va fi la sud de noi :)). Decadent, pentru mosnegi, all inclusive, fara excursii extra, fara condus. Genul de concediu unde iti iei costum de baie, hainele de pe tine, ceva lenjerie de schimb, slapi, Manduca si copiii.

    RăspundețiȘtergere

eu. eu. eu.

Ma puteti citi si pe blogul nou, mai exact aici . Nimic schimbat, doar inca o casa. Deh, imi place sa am mai multe 😊😉