marți, 16 decembrie 2014

Magic Happy English

V-am spus ca-s pusa pe recomandari...Iar asta de-o s-o fac este una pe care demult doream sa o mentionez, numai ca am tot amanat pana ..Nah, pana azi! :)
Imi zice Ruxi (o prietena) intr-o zi daca stiu de revista aia cu pix care citeste in engleza. Aaaa...what??..nu, nu stiam.. Mi-a explicat care-i smenul cu ele, cum functioneaza...eu am inteles doar 20% -fiind genul care pana nu vad/pipai/etc..nu prea inteleg chestiile astea tehnice:)). Am luat numarul care era atunci la vanzare. Parca 3. Doar ca-mi lipsea esentialul, adica nr 2, adica ala cu pixul magic (piesa de rezistenta) care citeste singur revista.
Si..iata ca pana la urma reusesc sa fac rost si de nr 2.
Pixul asta destept chiar e destept. Citeste fiecare numar al revistei, intr-o engleza curata si corecta, asadar copilul nu va invata pronuntia eventual defectuoasa a parintelui (a se citit a mea...). In plus este super usor de folosit, iar revista este full de chestii atractive. Ea este pt copii ceva mai mari decat era Andrei cand am inceput sa adunam numerele ei...dar asta nu inseamna ca n-a invatat cuvinte din ea. Car, train, small. big, etc-etc..sunt doar unele dintre ele. Jucandu-se cu pixul pe figurile-cuvintele-desenele din reviste...N-are rabdare sa faca ceea ce ar face un copil de..sa zicem 4 ani. Poate 4 jumate? Dar asa, in joaca lui, le prinde foarte rapid.
Are puseuri de drag fata de revista (in care la prima ora a diminetii cere pixul si "revista cu uratei") alternate cu perioade in care o uita cu desavarsire.

Eu sunt incantata de ele. Si stiu ca in maxim un an isi vor dovedi utilitatea mult mai mult decat acum. Subliniez, si acum le vrea. Doar ca deocamdata pe astea nu le-am lasat la el pe rafturi, in camera, caci n-as avea chef sa strice pixul ala si sa regret..Asa ca, ele stand in alta parte, nevazandu-le, nici nu isi aminteste mereu de ele...

Iata cum arata unul dintre numere...Ultimul.
Cum va spuneam..happy me ca am prietene care au facut copiii inaintea mea si ma pun la curent cu tot felul de gaselnite din astea:)

4 comentarii:

  1. Foarte interesante revistele acestea, nici nu stiam de ele! Pixul se gaseste si in numerele actuale ale revistei sau a fost doar intr-un singur numar?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate pixul este doar cu nr 2. Iar nr 2 nu mai e la vanzare prin chioscuri. Noi am avut noroc pt ca doamna de la chioscul de ziare de langa bloc a auzit ca as vrea si a solicitat sa-i aduca din depozit, din retururi.
      Mai e varianta sa comanzi direct de pe siteul lor..

      Oricum acum 1/2 ora tocmai am fost dezamagita de ei. Nr 8 a aparut doar revista/fara cd. In mod normal de la nr 3 incoace, toate aveau si un cd. Asa ca nu mi se parea mult 20ron pe ele. Acum am dat cam cu strangere de inima. Daca si 9 va fi la fel..pot spune ca-s cam nesimtiti...:(

      Ștergere
  2. Am impresia ca varianta germana a creionului este tiptoi al editurii Ravensburger. Avem, functioneaza, pana acum nu l-a interesat pe copil cine stie ce - probabil in jurul varstei de 4 ani, cum mentionezi si tu.

    http://www.ravensburger.de/kinder/tiptoi/tiptoi-konzept/index.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, cred ca e tot aia. Acum depinde ce sunete scot aia din revista. Andrei le spune "uratzei" pt ca sunt niste chestii cu mjecle haioase si..relativ uratele. Faza e ca in revistele astea in afara de cuvinte/dialoguri/etc daca pui pixul pe personaje ele scot tot felul de sunete/chiote/onomatopee...asta l-a atras pe el in prima faza. Abia dupa aia a vazut ca poate sa citeasca si cuvintele(culori,numere,obiecte,etc). Dar primele 3-4 zile tot ce dorea era sa-ia uda pe aia cu "auci" "uuups""iamiiii". Mai ales unul caruia ii galeata de vopsea in cap si, din verde devenea portocaliu, iar daca pui pixul pe el baga un strigat disperat (ca, nah, i-a cazut vopseaua pe el..)
      :)

      Ștergere

eu. eu. eu.

Ma puteti citi si pe blogul nou, mai exact aici . Nimic schimbat, doar inca o casa. Deh, imi place sa am mai multe 😊😉