joi, 5 iunie 2014

3 iunie

Uite ca scriu cu intarziere despre asta...Dar vreau sa scriu pentru ca mi-a amintit Mara, prin ce-a scris aici. 
Andrei Stefan are un singur bunic. Pe Tata. Si, de cand s-a nascut el, avem sarbatoare dubla pe 3 iunie. Cand nepotul face x ani si jumatate, bunicul face x + 75 ani.
Pentru ca 3 iunie este ziua lui Tata.
Si anul acesta a implinit 77 de ani. Si de ziua lui, pentru ca era in timpul saptamanii si eu lucram si ajungeam abia la 18 acasa, asa ca nu-l puteam vizita...a venit el in parc, dupa/cu noi..sa-si petreaca cateva ore din ziua lui de nastere cu unicul nepot.

La 77 de ani Tata este un om care se plimba mult, care are mare chef de viata.Este un om mai tanar in suflet decat multi de 25 de ani... Putintele nu tin mereu pasul cu dorintele, dar , slava Domnului, este un om inca in putere, lucid si cu un mare simt al umorului. Si este un bunic care-si iubeste tare mult nepotul. Si este un bunic care s-a bucurat maxim cand a devenit bunic, mai ales ca nepotul i-a venit in viata la scurt timp dupa ce-a disparut Mama din vietile noastre...
Si-i vorbeste lui Andrei cu vocea lui Donald, si i-a facut fluier dintr-un ceva..cred ca stuf, si-i canta la frunza (daca nu stiati ca se poate va zic eu ca se poate), si-i canta ca mierlele din parc..si-si lasa umbrela nepotului ca sa i-o calareasca ca pe-un...Si vrea-incerca sa-l tempereze cand fuge (adica 99,9% din timp) caci nu tine mereu pasul cu el..dar in 98% dintre cazuri alearga si el cot la cot cu copilul... Si se mira ca-i asa neatent (nepotul)..si vrea sa-l invete sa-si dea jucariile si ma oftica pe mine cand ii spune "nu fii egoist":)))... Si are multe -multe bune..si chiar si cele care nu-mi convin mie (caci nu se "incadreaza" in ideile mele de crestere copil) sunt, de fapt, foarte bune..pentru ca ei au nevoie sa-si construiasca o poveste a lor..o relatie a lor...

Caci doar un nepot are..caci doar un bunic are...

La multi ani, Tata! La multi ani, mai, Bunicule! :)

5 comentarii:

  1. Aaa păi să trăiască bunicul, atunci!Vorba aceea, cine nu are să îşi cumpere bătrâni, că sunt buni la casa omului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu intarziere iti doresc La multi ani pentru tatal tau, sa fie sanatos si sa se bucure de nepot inca multi ani de acum inainte!

    RăspundețiȘtergere

eu. eu. eu.

Ma puteti citi si pe blogul nou, mai exact aici . Nimic schimbat, doar inca o casa. Deh, imi place sa am mai multe 😊😉