miercuri, 11 decembrie 2013

Art & Hobby

Cand eram mica si aveam orele alea de atelier (parca asa se chemau...sau ??) si trebuia sa fac vreo chestie gen mileu pe etamina, crosetat ori alta din asta de indemanare...stiu sigur ca ma scapau ori Mama, ori Diana de "corvoada" lucrului manual. Eram complet antitalent la asa ceva.
In timp..nu stiu cum..am inceput sa capat ceva abilitati din zona asta. Cred ca de la papusi mi s-a tras, caci dupa cum va dati seama, pe vremea aia nu erau Barbie cu garderoba gata facuta-numa' buna de cumparat. Asa ca m-am apucat sa le fac eu hainute...si mi-a placut sa le imbrac frumos, asa ca eram mandra de hainutele lor facute de mine. Mai apoi, Tata (daaaa..ati citit bine!!!) m-a invatat sa lucrez cu andrelele- cu firul dupa gat,cumva..nu mai stiu acum exact in ce fel, dar stiu ca reuseam sa produc si diverse chestii cu andrelele. (Croseta mi-a ramas antipatica pana la capat, asa ca la capitolul asta tot blank sunt si acum!)
Prin liceu-facultate m-am apucat sa-mi fac haine. Nu chestii complicate, cate-o bluza, cate-o fustita, mai cumparam reviste cu tipare si materiale si-mi mai produceam una-alta. Eram foarte mandra de mine, caci, desi masina de cusut n-am avut never and ever, le coseam cu mana, imitam foarte bine pasul masinii..nici nu se vedea ca-s cusute de mana.
Apoi m-a luat valul si m-am apucat sa mesteresc si alte chestii...am personalizat niste rame foto din lemn, cu daltile mele ...am mai facut una-alta..nimic extrem de important sau maret. Dar de fiecare data cand terminam ceva din ce incepeam eram foarte mandra de ce reusisem sa "nasc" :).
La un moment dat visam sa-mi iau un dulap de lemn pe care sa-l pictez eu singura-singurica. Il si vizualizam..stiam exact si unde-l voi pune in casa..ma rog, tot tacamul. Nu, nu l-am facut. Nu mai stiu de ce...
Cert este ca am ramas cu aceasta nostalgie a celui care poate sa faca chestii, dar nu mai apuca...
Asa ca, in ziua in care am dat de-un magazin (pe langa Gara de Nord, langa fostul Fond Plastic) care comercializeaza materiale de arta si hobby, am fost suuuuuper incantata. N-am avut timp sa intru in el si sa stau sa ma holbez -pe indelete- la ce-i inauntru..am stat doar la geam, ca un copil pofticios, cu nasul lipit de vitrine studiind si bucurandu-ma (cu chiote pe dinauntru) de ceea ce vedeam... Nu mai stiu cum se cheama..ceva cu DaVinci...dar au chestii din lemn pe care le iei acasa si le zapacesti cum vrei tu (de la pahare -pana la mici cufere), vopseluri, lacuri, sabloane, sevalete, pensule si creioane si daltite, margeluse colorate, accesorii si..pfoooa..ce mai incolo si-ncoace..au cam tot ce-mi puteam dori eu si cate ceva peste:)...asa ca nu-i de mirare ca mi s-a parut Raiul pe Pamant. Adus langa Gara de Nord si aruncat de un Inger pazitor fix in calea mea spre Piata Matache... :)))

De cand l-am vazut mi s-au retrezit toate pornirile pseudoartistice din mine..si asa imi doresc sa achizitionez niste chestii de-acolo si sa am si timp sa le fac sa arate asa cum (deja!) arata in mintea mea....

Desi este la doi pasi de casa, programul magazinului si programul meu de job sunt incompatibile..asa ca jale mare: nu am cum sa ajung sa cumpar. (deci nici n-am ajuns la situatia in care sa le am acasa si sa ma vait ca n-am timp sa ma ocup de ele). So..m-am apucat sa caut pe net...sa vad daca au site si daca pot comanda online. 
Si sa vedeti ce-am gasit...nu, nu site-ul lor, dar un site beton de beton, cu DE TOATE. JUR, CU DE TOATE!!! 
Ia uitati-va la ce ma holbez eu de vreo treij' de minute si visez...visez..visez...
http://www.complexart.ro/

Tre' sa fac ceva practic in directia asta, nu credeti?? :))
Hai, pa, ca mai am multe sectiuni ale siteului prin care nu m-am plimbat inca:P

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

eu. eu. eu.

Ma puteti citi si pe blogul nou, mai exact aici . Nimic schimbat, doar inca o casa. Deh, imi place sa am mai multe 😊😉