marți, 23 octombrie 2018

Unii dorm, altii lucreaza. (Din culisele unui altfel de atelier de gravura)

Postasul a sunat. Iar. Cred ca Marry a atipit pe undeva, e clar ca va trebui sa deschid eu. Nu pot lasa postasul sa astepte prea mult. 
De cateva saptamani au inceput sa curga scrisorile catre mine. E normal: este ACEA perioada a anului. Perioada aceea in care oamenii, mai ales copiii, isi astern dorintele pe hartie, in scrisori, si mi le trimit ca sa le indeplinesc. Nu degeaba sunt Mos Craciun. Ho-Ho-Ho!!

In mod evident trebuie sa ma apuc repede de treaba. Am strans saci intregi de scrisori. Dorinte in plic. Vise puse pe hartie. Un an intreg oamenii astepta perioada aceasta. Un an intreg si eu astept perioada aceasta. Ma bucur sa aflu cati oameni mai cred in mine. E drept, in general copiii. Dar sa stiti ca sunt si oameni mari, cei care au pastrat in ei ceva din copilarie, care inca imi scriu. 


Ei, dar ia sa nu mai stau mult la vorba caci pierd timp. Timp pretios.

-Spiridusilor, haideti la treaba! 
(ce-o fi cu linistea aceasta? De obicei ieseau de te miri unde, voiosi si nerabdatori nevoie mare!)
-Spiridusilor, m-auziti?? Unde sunteti??

Asta chiar ma ingrijoreaza. Au amutit toti? Bine, bine, am inteles: Mary doarme adanc, dar spiridusii??? Ei de ce au adormit??! A-C-U-M? Fix acum??!! Ce ma fac eu fara ajutoarele mele pretioase? Cum voi putea eu sa fac fata, intr-un timp atat de scurt, tuturor cererilor? Nici nu ma gandesc sa nu le onorez pe toate! Nu exista Craciun fara sa vina Mos Craciun! Adica eu, exact!!!


Din moment ce atelierul meu este pur si simplu nefunctional (caci, fara spiridusii mei, eu singur nu am ce sa fac) atunci voi cauta o solutie. Nu ma las eu asa usor.

Sa ma apuc sa construiesc (peste noapte) o fabrica automatizata de cadouri, cred ca va dati seama: este exclus!! Dar daca...dar daca..daca as avea un gravator laser Bodor???  Unul care sa-mi permita sa realizez, in timp relativ scurt, toate obiectele pe care le regasesc cerute in scrisori?
Daaa....da... asta am sa fac. Pentru ca sunt Mos Craciun este suficient sa ma concentrez putin pe dorinta mea (o data pe an am si eu dreptul sa am o dorinta mare-mare. O data pe an am si eu un Mos Craciun. Exact, Mos Craciun al lui Mos Craciun! El ma va ajuta!Sssst...sa ramana intre noi ce v-am spus eu aici, da? E secret!!) 
Asa, bine..deci inchid ochii strans strans si....
-Imi doresc un gravator BCL- 1630B!! 

Vedeti, ce v-am spus? Nici n-am apucat bine sa-mi pun dorinta ca el a si aparut in atelierul meu de jucarii!! Da, este mare. Sigur ca este mare, pentru ca am nevoie de un gravator care sa imi permita taierea si gravura atat a unor obiecte mari, cat si pentru obiecte mai mici. Am nevoie sa pot face produse unicat, dar si produse de serie, iar acest model este fix ceea ce imi trebuie mie!!!


Ho-Ho-Ho...sa ma apuc de treaba!!!

Am atatea scrisori..atatea dorinte...atatea obiecte frumoase de creat!! Din toata lumea aceasta mare au venit scrisori catre mine. Ia sa vedem, ce am in scrisoarea aceasta?? Aha... am cereri de puzzleuri. Din lemn. Cu mine si cu spiridusii mei. Stiti cum fac? Introduc foaia de lemn si, intai de toate, marchez dimensiunile fiecarui puzzle. E usor, sunt mai multe identice, asadar o sa fac o serie intreaga de puzzleuri deodata!! Apoi, cu ajutorul fotogravurii, imprim pe ele fotografia cu mine si cu spiridusii. E facuta acum cateva zile, inainte sa adoarma toti. 
(hm..ciudat..inca n-am inteles de ce au adormit, dar nici nu mai am timp sa ma intreb asta..)
Apoi, pentru ca acest gravator poate si sa taie, voi taia dupa marcaje. Iata puzzleurile!! De ce sa trimit doar unui copil, doar celui care mi-a cerut, acest puzzle? Eu am sa adaug un astfel de puzzle in toate pungile cu cadouri, pentru toti copiii din lume! Stiu ca se vor bucura: un cadou in plus nu e, de fapt, niciodata in plus!! Doar am o "jucarie", care poate produce obiecte in serie! De ce nu as folosi-o la capacitate maxima?
Daca tot mi-am amintit de pungi!! Tot cu fotogravura voi realiza si pungile de cadouri. Unele mai mari, altele mai mici... Ba chiar si hartie de impachetat... cu tot felul de peisaje, cu brazi impodobiti, wow, o sa am cele mai multe modele anul acesta. Ce noroc ca am un gravator de la Colop Romania

V-am spus ca nu am doar copii care mi-au scris. Din fericire sunt si adulti. O categorie aparte sunt iubitorii de animale, stiti, nu-i asa? Multi dintre ei mi-au cerut zgarda personalizata pentru catei/pisici, boluri de mancare cu numele animalului drag. Fie el caine, fie pisica. Pot taia metalul sub forma de..os, de exemplu. Pentru catei. Si gravez numele acestora pe metalul decupat in forma de os. Sau, as putea in locul metalului obisnuit sa folosesc un metal ca..argintul! Daca stapanii prefera, as putea sa trec numele direct pe materialul zgardei. Cate posibilitati am! 


Ce bine ca mi-am amintit de argint! Am vazut undeva, sortase Mary inainte sa adorma, multe scrisori in care mi se cereau bijuterii personalizate. De ele ar fi trebuit sa se ocupe ea, adica ea urma sa-i supravegheze pe spiridusi. Ce ma faceam daca nu faceam rost de gravatorul meu? Am solicitari din toata lumea. Unii doresc nume pe placute de argint, dar... hehe... cel mai greu este ca vor numele lor in tot felul de scrieri. Adica scrierea hieroglifica egipteana nu aduce deloc cu cea japoneza, de exemplu. Si cum ar fi sa gresesc o hieroglifa/ Groaznic, ar fi atat de tristi... nici n-ar mai crede in Mos Craciun! Nici macar spiridusii, daca n-ar fi dormit (chiar..totusi..de ce au adormit spiridusii mei??!), nu ar fi stiut sa deseneze asa ceva! Nu le stiu nici ei chiar pe toate, serios!! Pai stiti cum fac? Folosesc alta mare calitate a acestui gravator: are PLUG-IN pentru Corel Draw, asa ca tot ce trebuie sa fac este sa trimit direct catre gravator ce am ales in Corel. (buna idee am avut in vacanta din vara, cand am facut un curs de Corel...altfel imi prindeam barba mea de Mos Craciun in munca asta!) 


Nu in ultimul rand voi folosi niste ustensile de bucatarie, din lemn, pe care voi trece tot felul de mesaje de Craciun. Voi face ceasuri de perete, din lemn sau din metal, gravate cu mesaje frumoase. Voi crea ornamente de brad, taind, gravand, fotogravand. Pentru ca, de Craciun, mai mult ca oricand, oamenii isi doresc sa fie alaturi de cei dragi, in mijlocul familiei. Si sa-si impodobeasca intreaga casa cu obiecte specifice sarbatorilor de iarna. Iar eu doresc sa aduc spiritul Craciunului in toate casele. 

Asta face Mos Craciun!
Chiar si cand spiridusii au adormit (totusi...de ce au adormit??!!). 
Ho-Ho-Ho!



Exercitiu de imaginatie scris pentru SuperBlog2018. Proba 8: Creativitate si profitabilitate cu Bodor
Sponsor: Colop Romania




2 comentarii:

  1. Frumos, Violeta! Îmi place mult cum scrii. Am vrut sa comentez si la articolul AIA, dar am "pierdut" pe moment pagina si..
    Bafta! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumeeeesc.
      Sa fie, sa fie! :) Asemenea. Sa ne vedem la Gala :))

      p.s.
      Mi-am amintit de ceva ce-am vazut scris de tine, la un moemnt dat, pe FB: buton de like? Eu n-am. De ce n-am? Cum de n-am? :)))

      Ștergere

eu. eu. eu.

Ma puteti citi si pe blogul nou, mai exact aici . Nimic schimbat, doar inca o casa. Deh, imi place sa am mai multe 😊😉