marți, 18 februarie 2014

A fi sau a nu fi. Rocker. :)

Are fata de rocker...cu buza asta sparta??!!:)Era dupa somn...

Si din profil...:)

Nu o data m-am trezit intrebandu-ma ce muzica va asculta copilul nostru. Cu speranta (recunosc!) ca amprenta pe care-o va avea din familie isi va spune cuvantul si ca, sper-sper-sper, nu va fi influentat de "trend"... Sau macar nu prea mult...:)
Are un simt al muzicii pe care sigur il mosteneste de la Andrei.
(paranteza: acum cativa ani aveam in cap o melodie...era un cantecel pe care il stiam din copilarie/adolescenta. Ba chiar il cantam, candva, intr-o adaptare haioasa in limba romana. Cert este ca ma obseda nitel, ca as fi vrut sa stiu ce cantec e ala.. Si i l-am..cum sa ma exprim?..lalait lui Andrei. Caci nu pot spune cantat sau fredonat... Si...va rog sa ma credeti ca dupa primele acorduri susurate de mine Andrei a spus ce piesa e, cine-a compus-o, cine-a cantat-o si in ce film a fost coloana sonora. E vorba de Raindrops Keep Fallin' on My Head. Ca sa nu lasam suspansul sa pluteasca in aer.. Si asta e doar o mica mostra din simtul muzical al lui Andrei. Inchid paranteza!)

Si..oh, daaa...cat m-ar bucura ca aschia sa nu sara departe de trunchi!
Asa ca..m-am gandit eu...si am zis sa fac asa o trecere in revista a concertelor la care a fost Andrei Stefan. 
Si-o sa incep cu cele la care am fost cand eram doi intr-unul...asa ca, la purtator fiind, mergea copilul unde dorea maica-sa:). So..concertele noastre din 2011 (eu am mai avut si fara el, la inceputul anului cand inca nu aparuse bobul de mazare..)

Ar fi trebuit sa fie Roxette, pe 30 mai, la Zone Arena. Am mers pana acolo, dar ploua torential, eu eram deja fleasca la picioare...imi amintesc si ca aveam niste balerini rosii...m-am invartit cu masina si l-am lasat pe Andrei sa intre singur. Tatal, copilul era -evident-la mine:). Am fost putin prezenta pentru ca m-a sunat Andrei si am ascultat la telefon cateva piese.
A urmat 6 iunie, Sting in Piata Constitutiei. Frumoooos, frumooos. Am si scris o minicronica -o gasiti aici. La scurt timp -adica pe 9 iunie, Scorpions. Zone Arena. Cronicuta mea o gasiti aici. (asa o sa aflati si cam ce fel simteam eu concertele...ce fel le traiam. Pe vremea aia aveam timp sa scriu despre asta...)
La Rock the City ( 1 - 3 iulie) am trait intens concertele Whitesnake, Judas Priest, dar si Mike and The Mechanics. Am scris si la ele aici
Apoi...ehee...apoi a fost, desigur, 10 iulie – Bon Jovi. ( aici.)
A urmat Bryan Ferry, in septembrie. Unde-am cunoscut-o pe Ana, care era..cum sa spun?..ceva mai gravida ca mine! :)A mai fost Ten Years After, in octombrie (cititi aici). 
Si..gata, caci la doua saptamani dupa acest concert a venit interdictia de la doftor si au urmat o luna si ceva de stat la pat.

Am mai avut parte, imediat dupa ce tanarul s-a declarat pe cont propriu (adica pe 3.12, seara) parte de Engelbert Humperdinck. Dar doar pentru mine caci el deja era in propriul culcus. Iar eu suficient de sedata incat sa ..nu-mi mai amintesc ce piese am ascultat :)) (telefonic, desigur!)

Asadar...o sa fie rocker sau..? In orice caz...am dovada ca -inca de cand era in burtica mea-  noi am facut tot ce-am putut pentru educatia lui muzicala! :)) Asa ca..daca in cativa ani o sa observ ca asculta cine stie ce tampenie...sa stiti ca "anturajul este de vina!"(asta e o replica tare la moda!)




p.s.
Nu pentru ca-i al nostru, dar...aaaa....zau ca acest copil e chiar frumusel!! :)))

p.p.s
Cand l-am tuns prima oara, am fost sigura ca i se vor duce buclele bebelusesti...si ca n-o sa le mai vedem. Asta era in vara. Intre timp l-am mai tuns o data, prin decemrbie, parul ii creste tot carliontat. E clar mostenire de la Andrei..eventual si dinspre sora-mea...Iar nuanta..zici ca-i al Dianei nu al meu:)))

4 comentarii:

  1. Din fata chiar arata a rocker :)
    Dar eu cred ca chiar nu conteaza daca o sa fie sau nu, important e sa ii placa muzica de calitate (unde sper ca sintem de acord ca mai exista muzica si dincolo de rock :-)), lucru de care sint sigura ca aveti grija deja.

    RăspundețiȘtergere
  2. O, da, suntem de acord ca mai exista muzica dincolo de rock:). De altfel cand avea cam 9 luni am mers cu el la..Il Divo:)) Am tinut vreo 10 minute copilul, departe de scena, dar a fost acolo:)))Uite ca pe asta o uitasem:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cumva si eu sper sa iasa rockeri din ei. Mai ales ca el e nascut in aceeasi zi cu Axl Rose (deh! :D) si am si fost la mai multe concerte insarcinata. Am ajuns impreuna la Whitesnake (din 2008), Metallica (acel concert Metallica superb la care a plouat non stop) si Iron Maiden - ma gandesc ca atunci cand o sa fie mare si o sa-mi ceara voie la concerte, daca nu imi convine, sa ii spun ca "mama, dar tu ai fost la concerte la viata ta, gataaaa "...

    RăspundețiȘtergere
  4. :)Andrei e in aceeasi zi cu Ozzy:)
    Daca atat de mult speram..inseamna ca o sa si intample, nu?:))
    Ooo...Metallica...Iron Maiden, da!!! :P

    RăspundețiȘtergere

eu. eu. eu.

Ma puteti citi si pe blogul nou, mai exact aici . Nimic schimbat, doar inca o casa. Deh, imi place sa am mai multe 😊😉