marți, 2 aprilie 2013

Foame mare pe piata imobiliara

So..inchiriem garsoniera. Am mai avut niste tentative, dar n-am vrut agentii, am incercat prin cunoscuti, am decis (atunci) ca mai bine o mai tinem...
Intre timp "am scos-o pe piata" si -de cand am dat anuntul- telefonul zbarnaie in continuu...99% din cei care suna sunt din agentii. Se agita baietii/fetele...mi se pare si normal, cata vreme ei isi iau comisioane grase de la proprietar, dar si de la chirias... 
Ceea ce nu inteleg eu, insa, este cum vrea un agent sa inchirieze ceva ce NU VEDE inainte...doar pe vorbele prorpietarilor...ca noi putem spune cate-n luna si-n stele, sau sa facem poze absolut bestiale din unghiuri care s-o arate de 5 ori mai mare si mai speciala decat este... Normal mi se pare asa: ok, esti agent, te duci si vezi, eventual iti faci foto ca sa ai ce arata clientului, iti notezi profilul de chirias preferat de proprietar (noi, de exemplu, vrem fara animale de companie si de preferat nefumator; plus alte detalii-detalii importante insa!) abia apoi te apuci si vezi ce anume din potentialii tai chiriasi s-ar potrivi cu ce vrea prorpietarul, ii arati pozele si-i spui care-s conditiile finaciare solicitate de proprietar (ca daca unu' are 100 euro de dat, iar proprietarul vrea dublu sau triplu, nici n-are sens sa te obosesti sa ii arati)...abia apoi, daca mai este cazul, rasari cu chiriasul la usa proprietarului, pentru vizionare. Asa e cea mai buna eficienta: nu pui pe nimeni pe drumuri degeaba.
Dar agentii de la imobiliare fac invers: ei vor sa vina cu cat mai multi, daca se poate tu -proprietar- sa stai toata ziua in casa de inchiriat si sa-i astepti cu mana streasina la ochi...
Unul suna aseara, pe la 20, ca e la distanta mica ("in zona") de garso, c-ar ajunge in 10 minute, - poate sa vina s-o vada? Nu, nenica, nu poti,ca noi mai facem si altceva in afara de inchiriat garsoniera!! Joburi, copil, somn noaptea, astia n-au auzit de asa ceva? Ei nu isi iau pauza? Ei nu dorm, nu mananca, nu au vieti personale???!!!???

Ma rog, amuzant...
Asa cum, amuzanta a fost si o tipa care a sunat ieri (nu era agentie, era chiar potential chirias) si care dorea sa-si aduca mobila cu ea, desi anuntul mentiona foarte clar ca este mobiltata deja!!! 
De ce nu citesc oamenii cu atentie ce scrie acolo? De ce sa pierzi timp, bani (pe telefoane, smsuri), energie..etc-etc...? 

Stiti vorba aia "unde nu-i cap vai de picioare"??? Ei, bine, asa bine se potriveste cu ce vad eu acum...cum nu va imaginati!!

Altfel..suntem foooarte bine...ne bucuram din plin de vremea asta frumoasa-frumoasa...ne plimbam mult, ne jucam mult, iar detalii despre toate astea va mai dau maine...caci azi fuuuug la vizionari :)

4 comentarii:

  1. Violeta, dar de ce nu faci tu poze, eventual un mic filmulet, pe care sa le postezi la tine pe blog si de cate ori o agentie te suna, ii dai link-ul cu poze si cu filmuletul. Asa poate prima vizionare se face on-line. Bogdan

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bogdan, o buna idee, da, am facut si foto acum, caci e cel mai bine sa procedez asa. Nu le-am pus aici, le-am transmis agentiilor interesate pe mail.

      Ștergere
  2. ok toata lumea are dreptate, in principal proprietarul.nu vrea fumatori nu vrea animale de companie nu vrea agentii nu vrea sa vina cu mobila nu vrea acum ca e prea devreme nu vrea acum ca e prea tarziu nu vrea sa plateasca comision, dar VREA sa inchirieze palatul......nu sunt agentie, dar am o probleme cu PROPRIETARII care nu se obosesc sa faca nimic, dar vor totul din nimic, mic de tot......

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Catalin, nu stiu ce probleme ai tu cu proprietarii si nici daca esti/nu esti agentie. Pana una alta nu despre asta era vorba aici! Ci despre cineva care nu isi face bine jobul. Caci si jobul de agent imobiliar este un job care cere anumite calitati. Una dintre ele este sa NU aburesti clientul cu ceva ce NU exista in casa pe care vrei s-o inhciriezi. Caci n-are sens sa minti, cand ajungi cu clientul la fata locului ala oricum se va prinde ca i-ai batut campii!!
      Nici eu nu am inchiriat pana cum, dar am fost (acum vreo 15 ani) in situatia de potential chirias...si m-au pus destui agenti pe drumuri DEGEABA. Sa iti spun ca am ajuns sa vad garso "mobilata nou" -unde cadeau usile la dulapuri si patul de vechi ce erau? Sa spun ca mi s-a spus "renovata recent" si te trasnea mirosul de igrasie/petele de mucegai?
      Si asta e vina proprietarului? Cu siguranta ca da, IN PRIMA FAZA, dar nu cumva e vina agentului care nu-si misca fundul sa vada locul ala inainte de-a pune pe drumuri chiriasul??? Ca eu nu cu proprietarul vorbeam, ci cu agentia. Daca proprietarii mint, agentiile ar trebui sa stie sa faca o selectie. Si sa stie si sa REFUZE pe cei care mint de sting. Dar agentiile nu stiu sa spuna NU, taman pentru ca e foame de bani.
      Despre asta era vorba!

      Ștergere

eu. eu. eu.

Ma puteti citi si pe blogul nou, mai exact aici . Nimic schimbat, doar inca o casa. Deh, imi place sa am mai multe 😊😉