joi, 21 martie 2019

Am o casuta mica...asa si asa?! Am o casuta ..premium!

Au trecut doi ani de cand ne-am mutat in acest apartament. Imi place apartamentul nostru, imi place zona unde este, imi plac (in general) vecinii. Este locul acela unde, cand ajung seara, imi trag sufletul, ma relaxez, ma bucur de momentele petrecute in familie. Imi incarc bateriile. 

Totusi... un apartament este un apartament. Mai exact este ca o cutie inconjurata de alte cutii, toate amplasate intr-o cutie mult mai mare: el, Blocul!!! Iar o cutie, dupa cum bine stim, are un anumit volum. Este gandita astfel incat in ea incape doar un anumit numar de obiecte. Cam la fel si cu numarul de oameni care incap intr-un apartament-cutie. Este limitat. Nu e de mirare ca, atunci cand imi vin prietenii in vizita, eventual cu copiii lor cu tot, vastul meu palat devine neincapator. 

Si mai stiti si ca atunci cand ai invitati, mai ales daca sunt si cativa copii printre ei, mereu stai cu stresul ca iti vin vecinii la usa. Copiii sunt tocati la cap sa nu mai alerge, sa nu sara, sa nu..sa nu. Adultii sa nu depaseasca numarul admis de decibeli, independent de numarul de pahare de vin consumate. Cam greu, nu? Petrecerile se incheie devreme, asta este clar! 

Nu e de mirare ca, oricat mi-ar placea acest apartament, am momente in care visez o casa. Cu o curte mare, in care sa pot primi, vara, oamenii. Sa fie plina curtea de copii alergand nestingheriti. 
Stiti cum as face? Pentru ca sunt un om foarte organizat, as pune pe hartie tot ce-mi doresc eu de la casa mea premium. Ce inseamna pentru mine casa premium? 

Casa premium este o casa care devine Acasa



Si pentru a se intampla acest lucru este nevoie sa fie indeplinite cateva conditii. Aspectele care conteaza, cele care duc la transformarea mentionata mai sus, tin nu doar de aspectul constructiei ci si de confortul pe care il va oferi ea. Indiscutabil vorbim despre confort fizic si psihic, in egala masura.
Sa cosntruiesti o casa este unul dintre cele mai importante proiecte ale unui om. Nu faci asta de multe ori intr-o viata. (excludem pe cei care au meseria aceasta). Asa ca ai nevoie sa apelezi la specialisti inca de la primii pasi. Ai nevoie de un proiect bine gandit. Ai nevoie de materiale de calitate, care sa transforme proiectul dintr-un desen in ceva concret, intr-o casa reala. Plina de rasete. Plina de oameni dragi.


Eu n-as face rabat la calitate, in ceea ce priveste materialele. Dar nici n-as sta sa umblu de nebuna prin magazine, uitandu-ma lung la nu stiu cate variante fara sa stiu ce sa aleg. Pai, zau, aveti idee numai cate tipuri de tigla metalica exista?? Tigla metalica Alutytan Ice Pur Viking Pruszynski, tigla metalica PuralMat Viking Pruszynski, tigla metalica Mat Ice Viking Pruszynski. Asta asa, la prima strigare. Ca tot ziceam ca vreau si curte. Cum sa aleg eu intre pavaj Umbriano Semmerlock, pavaj La Linia Semmerlock, pavaj Perla Semmerlock, pavaj Arte? Sau sa aleg gazon? Sau sa aleg o combinatie intre ele?
V-am zis: as avea nevoie de specialisti.

Dupa ce mi-ar spune cineva care este necesarul de materiale, as folosi un furnizor despre care v-am mai spus si-n alte dati. Poate va amintiti de 



Vindem-ieftin.ro

De ce i-as folosi pe ei?

Cand ai atatea de achizitionat, in loc sa stai sa alergi dupa oferte prin nu stiu cate magazine, e mai bine sa ai un fel de unic point of sales. Care, pe deasupra, iti face si oferta personalizata. Ceea ce e important mai ales daca vrei sa nu faci rabat la calitatea materialelor pentru ai sanse sa iesi in castig din punctul de vedere al costurilor. Scutesti si alergatura. Timp pretios.
Ei sunt prezenti pe piata cu un concept unic. Ei nu au marfa pe stoc, dar ceea ce comanzi tu, iti aduc direct de la furnizor, iti livreaza direct in locul unde ai nevoie de materiale de constructie. Evident acest lucru face ca preturile, chiar si la materialele premium, sa fie mai mici. Mai mult ca oricand, vorbind despre materiale premium, pretul este un subiect sensibil. Caci nu vrei sa iti ruinezi bugetul, dar nici nu vrei sa alegi materiale proaste.
Mai ales cand vrei o casa asa cum o visez eu.

Casa mea ar avea viata. 


De aceea as alege numai ce-i mai bun pentru ea. De la inceput.
As alege pereti de calitate care sa ne protejeze de variatiile termice, de zgomotele din exterior. As alege o fatada eficienta energetic, dar si cu un aspect placut. De aceea as acoperi-o cu tencuiala decorativa Top Dry Weber.
As opta si pentru panouri solare casa, astfel ca locuinta sa isi produca singura macar o parte din energia necesara consumului
Ar avea -inca din stadiul de proiect- un sistem bine pus la punct de ventilatie. In acest sistem de ventilatie ar fi intergrate si usi interior Porta Doors.
Casa mea ar avea tamplarie PVC Salamander fereastra ADF. Pentru ca tamplaria aceasta este o investitie extrem de rentabila pe termen lung. Aduce atat un aspect mai placut, cat si o mult mai buna functionalitate casei, datorita eficentei energetice crescute. In plus, as face aceasta alegere si pentru siguranta: tamplaria dispune de un sistem antiefractie, important mai ales daca in casa nu e nimeni o zi intreaga. 

Cand ar fi gata as implemnta un sistem SMART HOME. Pentru ca o casa premium este o casa "vie". Activa. Care stie ca, atunci cand arde soare-n geamuri, isi poate lasa singura obloanele la ferestre. Care stie ca, daca a scazut brusc temperatura afara, centrala trebuie sa porneasca. 
Astfel incat, cand ajungem acasa, atmosfera sa fie perfecta. Iar eu sa ma asez in coltul meu de citit, pe bancheta strategic asezata la fereastra. Caci as avea aceasta bancheta si as vedea acest apus!

Ah, nu v-am zis ce-as vedea pe aceasta fereastra. Nu v-am zis 

unde ar fi casa mea


Din locul unde ar fi as vedea un apus de soare peste lac. Caci mi-as construi aceasta casa langa lacul Caldarusani, in localitatea cu acelasi nume, la aproximativ 12 km de Snagov. 
Si ar fi cel mai frumos apus de soare din viata mea.

Aici o visez: aproape de ramasitele din codrii Vlasiei
Pentru ca vreau confort si aer curat si liniste, adica vreau sa fiu in afara orasului- destul de departe incat sa am aceste beneficii. Totodata destul de aproape cat sa am acces destul de facil in acest Bucuresti care-mi umbla prin sange.

Da, eu cred ca orice vis se poate transforma in realitate.
Cand ai langa tine oamenii potriviti, poti face Universul sa conspire la indeplinirea visului tau! 

Articol scris-visat pentru Spring SuperBlog 2019. Proba 7: Construiește-ți casa cu produse premium!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

eu. eu. eu.

Ma puteti citi si pe blogul nou, mai exact aici . Nimic schimbat, doar inca o casa. Deh, imi place sa am mai multe 😊😉